Καμία ανάκαμψη χωρίς δικαιοσύνη

Δεν τα φάγαμε μαζί με τους πολιτικούς. Οι Ελληνες δεν έχουν δεκάδες ακίνητα έκαστος, όπως μερικοί «λαϊκοί αγωνιστές» που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη διαφθορά των υψηλών βαθμίδων της κοινωνικής πυραμίδας, διαχέοντας το φταίξιμο σε όλους. Αν ο πολίτης για πράξεις και παραλείψεις του έχει ευθύνες, εκείνος που νομοθετεί ή υπηρετεί την εκτελεστική εξουσία έχει ακόμη περισσότερες.

Δεν δωροδοκήθηκαν οι άδικα και βαρύτατα φορολογούμενοι πολίτες από τις εταιρίες που πουλάνε όπλα ή από τη Siemens και τη Novartis. Πολιτικά πρόσωπα το έκαναν, γνωρίζοντας άριστα τις συνέπειες που θα είχε η πράξη τους και για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

Απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο που λαδώθηκε για να υπογράψει ή να προωθήσει συμβάσεις μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στη φυλακή. Το να ισχυριστεί κάποιος ότι δωροδοκήθηκε μόνο ο Τσοχατζόπουλος είναι εξίσου αστείο με τις δικαιολογίες που πρόβαλαν οι Τσουκάτος και Μαντέλης για τις ομολογημένες και αποδεδειγμένες δοσοληψίες τους με τη Siemens. Αλλωστε, είναι κοινή η πεποίθηση ότι πάμπολλοι πολιτικοί δεν μπορούν να πουν «όχι» στους ξένους, διότι είναι απολύτως ελεγχόμενοι και ένοχοι για σκάνδαλα του παρελθόντος, αποδεικτικά στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην κατοχή υπηρεσιών τρίτων χωρών. Αν σε «έχουν», σε ελέγχουν. Κι οι ξένοι «έχουν» και γι’ αυτό ελέγχουν πολλούς.

Οπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την υπόθεση της Novartis. Και εκεί εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, σε βάρος των οποίων υπάρχουν σημαντικότητα στοιχεία.

Και γι’ αυτό το σκάνδαλο, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα, πρέπει να βρεθεί τρόπος να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατό να διαλύεται το παρόν και να υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας μας, επειδή κάποιοι κοινοί κακοποιοί με πολιτική περιβολή καλύπτονται πίσω από ερμηνείες του νόμου. Η εθνική ανάγκη να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν είναι επείγουσα και υπέρτερη της ισχύος των νομικών τερτιπιών τους.

Αν δεν απονεμηθεί δικαιοσύνη, καμία ανάκαμψη δεν θα έρθει στην πατρίδα μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα