Η δύναμη των πολλών

Ενώ όλοι έχουν αντιληφθεί το ζέον του θέματος, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν το εντυπωσιακό μέγεθος του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και -πάνω απ’ όλα- η κοινωνία βοά, η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν αντελήφθη κάτι το… σπουδαίο.

Οι υπουργοί και τα στελέχη κάνουν δηλώσεις στοχεύοντας στην αποσιώπηση της έκτασης της αντιδράσεως των Ελλήνων στην απόπειρα ξεπουλήματος της Μακεδονίας και ταυτόχρονα στοχεύουν στην υποτίμηση των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Ηταν λίγοι, ήταν ακραίοι, ήταν ακροδεξιοί, γραφικοί κ.ο.κ. Αυτό επιβάλλει η προπαγανδιστική διαχείριση του θέματος, αυτό αναπαράγει η φιλοκυβερνητική δημόσια σφαίρα.

Με λίγα λόγια, βλέπουμε την καταδικασμένη σε παταγώδη αποτυχία απόπειρα της κυβέρνησης να αποστραγγίσει έναν ωκεανό με μια χαρτοπετσέτα. Η πραγματικότητα, επειδή αφενός… υπάρχει και αφετέρου είναι πεισματάρα, επιβάλλει τη θέλησή της – όσο κι αν δυσφορούν ορισμένοι που την αρνούνται.

Οι Ελληνες δεν επιθυμούν κανέναν «έντιμο συμβιβασμό» με το ετοιμόρροπο κρατίδιο των Σκοπίων. Δεν θέλουν να συζητήσουν τα ιερά, τα όσια και τα αυτονόητα με σφετεριστές του ελληνικού μεγαλείου της μακεδονικής Ιστορίας. Οι χώρες δεν συζητούν ζητήματα κυριαρχίας και ταυτότητας. Αυτά δεν μπαίνουν σε τραπέζια διαπραγματεύσεων. Εντιμοι συμβιβασμοί γίνονται -κυρίως- σε εμπορικά και οικονομικά ζητήματα, όχι σε υπαρξιακά, όπως είναι αυτό της Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση αλλά και πολύ μεγάλο κομμάτι της αντιπολίτευσης ουδόλως ενδιαφέρονται για τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τα θεωρούν «παρακατιανά», γραφικότητες, που απασχολούν ανθρώπους οι οποίοι ξεπεράστηκαν από την εποχή τους. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι είναι «ευκαιρία» να παραδώσουμε Ιστορία, πολιτισμό και χιλιετίες θυσιών και αγώνων σ’ έναν σλαβικό θίασο, που έχει μετατρέψει μια επιθεωρησιακή κωμική παρλάτα σε «εθνική» ιστορία!

Ετι, δε, προσπαθούν να πείσουν ότι η επιλογή της εθνικής αυτοχειρίας είναι υπεύθυνη στάση και η πανωλεθρία είναι σωτηρία.

Οι Ελληνες με τα εντυπωσιακά σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια απαίτησαν από τους πολιτικούς να υπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Αν δεν εισακουστούν, η Ιστορία θα αποδείξει ξανά τη δύναμη της πλειοψηφίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα