Το παράδειγμα του Καμμένου

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, με επιστολή του προς την Ελένη Τουλουπάκη, αντιεισαγγελέα Εφετών, εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος – Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δηλώνει ότι τίθεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης, χωρίς να χρησιμοποιεί τις «ασπίδες» που παρέχει στους υπουργούς η εξαιρετικά προβληματική και προδήλως μεροληπτική υπέρ των πολιτικών σχετική νομοθεσία. Αιτία της ανωτέρω πρωτοβουλίας του είναι η υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Στην επιστολή προς την κυρία Τουλουπάκη, ο κ. Καμμένος διευκρινίζει: «Ζητώ, όπως από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) τη μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή σας να καταθέσω ως απλός Ελλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα». Αυτό είναι απόσπασμα επιστολής που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Από όποιο πρίσμα κι αν εξεταστεί η πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, δείχνει θετική κι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση απ’ όλους όσοι κατηγορούνται για το σκάνδαλο της Novartis. Στ’ αλήθεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλύπτεται ο πολιτικός κόσμος πίσω από προκλητικές για το κοινό αίσθημα διατάξεις, που προστατεύουν τον πολιτικό κόσμο από τη Δικαιοσύνη. 

Ακόμα κι ένα σκάνδαλο με την έκταση και το ειδικό βάρος που φαίνεται ότι έχει αυτό της Novartis μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο εκκίνησης, μια αφετηρία, απ’ όπου θα ξεκινήσει η δύσκολη επιχείρηση αποκατάστασης του κύρους της Βουλής και των κομμάτων στα μάτια του λαού. Αρκεί να τεθούν όλοι, χωρίς αστερίσκους, στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Στον πολιτικό κόσμο, φυσικά, δεν περιλαμβάνεται ο κ. Στουρνάρας. Δεν είναι πλέον υπουργός. Εχει μεν το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά δεν μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας να αναφέρεται σε τέτοια δικογραφία.

Οφείλει ο ίδιος να διευκολύνει τη χώρα παραιτούμενος ή να παυθεί προσωρινά μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης. Ευθιξία χρειάζεται και κοινή λογική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα