Η γυναίκα του Καίσαρα

Δεν χρειαζόταν το ρωμαϊκό ρητό για να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια κάθε σύζυγος προσώπου που μετέχει ενεργά στον δημόσιο βίο. Αυτό ισχύει, προφανώς, και για τη Λίνα Νικολοπούλου, τη συμβία του Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η κυρία Νικολοπούλου προσφάτως είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τη «δημοκρατία» για δημοσιεύματα που αφορούσαν έργο το οποίο είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρωτοδίκως, η κυρία Νικολοπούλου είχε κερδίσει (με οριακή πλειοψηφία) τη δίκη εναντίον του Κ. Βαξεβάνη, αλλά και εναντίον της «δημοκρατίας».

Χθες, έχασε την υπόθεση εναντίον Βαξεβάνη στο Εφετείο και το αποτέλεσμα ήταν η σύζυγος Στουρνάρα, το όνομα της οποίας αναφέρεται και στη δικογραφία του σκανδάλου της Novartis, να κάνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης. Σε ανακοίνωσή της, η οποία διανεμήθηκε στον Τύπο, η κυρία Νικολοπούλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά. Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό. Η απαλλαγή, παρά τη μη απόδειξη της αληθείας, αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».

Οπότε, σύμφωνα με τη λογική της κυρίας Νικολοπούλου, η Δικαιοσύνη λειτουργεί σωστά μόνο όποτε οι αποφάσεις της ταιριάζουν με τις δικές της επιδιώξεις.

Αν οι δικαστές εκφράσουν άλλη κρίση από τη δική της, τότε μπορεί να εκφράζει βαρύτατους και προσβλητικούς για τη Δικαιοσύνη υπαινιγμούς, όπως εκείνος για τις σκέψεις και τον προβληματισμό «σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση». Η «δημοκρατία» πόρρω απέχει από την ιδεολογία, τη μεθοδολογία, το στιλ και την αισθητική του δημοσιογράφου Βαξεβάνη. Ομως, η εφημερίδα μας θεωρεί επιβεβλημένο τον σεβασμό στη Δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της – είτε αυτές ικανοποιούν κάποιους/ες είτε όχι.

Η κυρία Νικολοπούλου και η εταιρία της δεν μπορούν και δεν νομιμοποιούνται να επιτίθενται εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα