Κάθαρση εδώ και τώρα για τη Novartis

Οι Πυθαγόρειοι πίστευαν ότι ο αριθμός είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα στα ανθρώπινα πράγματα και στον Θεό. Θεωρούσαν ότι οι ίδιοι οι αριθμοί έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα, και γι’ αυτό έκριναν ότι ήταν σοφοί και μπορούσαν να οδηγήσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πιο ενάρετους τρόπους οργάνωσης του βίου.

Σήμερα
οι αριθμοί χρησιμεύουν στους πολιτικούς για να αντιληφθούν αυτά που θα έπρεπε να είχαν καταλάβει με μια απλή βόλτα στην αγορά. Ομως, επειδή αποφεύγουν τη συναναστροφή με όσους φορολογούν βαριά, χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις για να πάρουν μια ιδέα από τις τάσεις της κοινής γνώμης.

Στην
«κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσιεύτηκαν τα ευρήματα γκάλοπ της Pulse, τα οποία αφορούν τη διαμόρφωση των εξελίξεων μετά τη συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis.

Μεταξύ
των πολλών σημαντικών συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτή τη δημοσκόπηση, η οποία έγινε για τη «δημοκρατία», υπάρχουν και τα ακόλουθα που δημοσιεύτηκαν χθες στην εφημερίδα μας: «Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, λέει το 73%. Καμπανάκι στην Πειραιώς, κλείνει κι άλλο την “ψαλίδα” ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το 30% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι το θέμα δεν είναι σκάνδαλο».

Επίσης,
αξίζει να αναφερθεί και ότι «μόλις το 11% επιλέγει ως καλύτερο το να καταργηθούν οι διατάξεις περί προστατευομένων μαρτύρων: 31% απαντά “να αλλάξουν” και άλλοι τόσοι “να διατηρηθούν ως έχουν”».

Οι αριθμοί
, λοιπόν, που είναι σοφοί και μεσολαβούν ανάμεσα στην κοινωνική πραγματικότητα και στον σνομπ, περίκλειστο και ομφαλοσκοπούντα κόσμο των επαγγελματιών πολιτικών, λένε ότι οι Ελληνες βαρέθηκαν να ακούνε πολύ ντόρο και να μην γίνεται κάτι ουσιαστικό στη συνέχεια.

Ο λαός μας
θέλει, πάση θυσία, να διερευνηθούν δικαστικά όλες οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία, ενδείξεις και μαρτυρίες, και να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί των νομικίστικων προφάσεων ο βόρβορος της διαφθοράς.

Δεν υπάρχει
πια μόνο βούληση των πολιτών. Είναι απαίτησή τους να τιμωρηθούν σκληρά όσοι καταπάτησαν τον όρκο τους και πρόδωσαν το έθνος και την πατρίδα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα