«ΕΙΔΙΚΟΣ» ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΕΣ

«Ο λύκος κι αν εγέρασε…» λέει ο λαός μας κι ένας από αυτούς που φροντίζουν να επιβεβαιώνουν τη σοφή σκωπτική ρήση είναι ο Αντώνης Σαμαράς!

Ο πρώην πρωθυπουργός αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών. Η νέα (πολλοστή το τελευταίο διάστημα) παρέμβασή του επιβεβαιώνει ότι θέτει ακόμη και τώρα την προσωπική στρατηγική του υπεράνω οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας. Με τη δήλωση ότι το (μεταμορφωμένο ΠΑΣΟΚ) Κίνημα Αλλαγής αποτελεί «απαραίτητο εταίρο» για τη Ν.Δ. δεν πληγώνει απλώς την παράταξη η οποία τον ανέδειξε και τον δέχθηκε πάλι στους κόλπους της, παρά τη στάση του απέναντί της σε κρίσιμες στιγμές. Επαναφέροντας μάλιστα τη φρασεολογία περί «υπέρβασης», που παραπέμπει στην εποχή της Πολιτικής Ανοιξης, φανερώνει ότι έχει κατά νου ένα ευρύτερο σχέδιο. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται περί μιας εμμονής, αλλά στην πολιτική οι εμμονές συχνά έχουν πιο καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει διδαχθεί, αν και τα χρόνια κύλησαν, πολλά πράγματα. Το ισχυρότατο μήνυμα της διπλής λαϊκής αποδοκιμασίας, τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον «εταίρο» του κ. Βενιζέλο, είτε δεν το έχει συνειδητοποιήσει είτε επιχειρεί αφελώς να το προσπεράσει. Ο ελληνικός λαός έστειλε με την ψήφο του αμφότερους στη «σύνταξη», χωρίς μάλιστα στην τριετία που μεσολάβησε, παρά την απογοήτευση από τη σημερινή κυβέρνηση, να επιθυμεί επιστροφή στο παρελθόν της περιόδου 2012-2014.

Ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός δεν υπήρξε ειλικρινής ούτε όταν, υπό το βάρος εκείνης της συντριβής, άφηνε να πλανάται ότι θα «αποσυρθεί». Αλλες ήταν οι διαθέσεις του. Φαντασιώνεται ότι μπορεί να «επανέλθει» και εκμεταλλευόμενος την πιθανολογούμενη πολιτική ρευστότητα να πρωταγωνιστήσει πάλι. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι κινήσεις και οι δηλώσεις του. Ακόμη και οι αποπροσανατολιστικές διαβεβαιώσεις του ότι θα βοηθήσει τη Ν.Δ. να κερδίσει αυτοδυναμία είναι προπέτασμα καπνού.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι ένα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο με επικεφαλής τον ίδιο και τον κ. Βενιζέλο αποτελεί το καλύτερο δώρο για τον κ. Τσίπρα; Προφανώς. Εχοντας όμως διαπρέψει στην πολιτική ίντριγκα, πιστεύει ότι η ζημιά που (κατά τρόπο ύπουλο) προκαλείται στην παράταξή του θα ωφελήσει τον ίδιο προσωπικά. Δεν είναι ,άλλωστε, η πρώτη φορά που το κάνει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα