Ο Γιώργος… ένωσε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Ούτε στα καλύτερα όνειρά του δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου ότι θα έβρισκε ανοιχτές -και μάλιστα, θερμές- αγκαλιές από Τσίπρα και Κυριάκο. Με τις συναντήσεις αυτές, ως γόνος ενός ολόκληρου συστήματος, ξεπλύθηκε κανονικότατα και οι φωτογραφίες που έβγαλαν οι δύο αρχηγοί με τον υπεύθυνο της μεγάλης τραγωδίας την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός θα αποτελούν το διαβατήριό του για όποια επιστροφή ονειρεύεται – το πιθανότερο, εκτός Ελλάδας, βέβαια.

Δυστυχώς
, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσαν ότι κάποιοι «γαλαζοαίματοι» της πολιτικής, κόντρα στην ψήφο των Ελλήνων, κόντρα στην κοινή λογική, παραμένουν στο απυρόβλητο. Διότι, αντί να έχουν στήσει Ειδικό Δικαστήριο για τους υπευθύνους της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής προδοσίας που γνώρισε ο τόπος, όχι απλώς δεν έκαναν τίποτα, αλλά διαπραγματεύονται ποιοι θα πάρουν μαζί τους τούς πρωταγωνιστές του Μνημονίου – εκείνους που «έδεσαν» τη χώρα και τους Ελληνες για δεκάδες χρόνια στον γερμανικό ζυγό, εκείνους που ευθύνονται για τις κατοχικές ημέρες τις οποίες βίωσαν και βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Και ας
μη σπεύσουν να πουν κάποιοι ότι είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού και πως δεν μπορούσαν να πουν «όχι» σε έναν πρώην πρωθυπουργό, διότι θα προκαλέσουν για άλλη μια φορά την κοινή λογική… Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, μόνο με πολιτικό πολιτισμό δεν συμπεριφέρονται. Οσα λένε ο ένας για τον άλλον πόρρω απέχουν από μια πολιτική αντιπαράθεση. Και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι το μόνο στο οποίο οι δυο τους συμφώνησαν ήταν ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο μάλιστα αντάλλαξαν και απόψεις για τα εθνικά θέματα. «Ημαρτον, κύριε!» δηλαδή.

Ο Παπανδρέου
, που έκανε μπίζνες με τον -μακαρίτη πλέον- Καντάφι, ο Παπανδρέου, που μοίραζε μισό μισό το Αιγαίο με τον Ερντογάν, ο Παπανδρέου, που χάρασσε εξωτερική πολιτική με ζεϊμπέκικα, ο Παπανδρέου, που έφερνε το ΔΝΤ στην Ελλάδα πριν καν γίνει πρωθυπουργός, βλέποντας στα κρυφά τον Στρος Καν, αυτός ο Παπανδρέου -για να μην πούμε κι άλλα- θα βοηθήσει τη χώρα!

Ποιον
κοροϊδεύουν, άραγε, για να πιστεύουν ότι όλοι είμαστε λωτοφάγοι, που θα ξεχάσουμε τα έργα και τις ημέρες τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και της οικογένειάς του; Τόσο απαξιωμένο έχουν τον ελληνικό λαό, που υποτιμούν την ετυμηγορία του; Το Μνημόνιο έχει ονοματεπώνυμο – του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του.

Οσο
κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες το γνωρίζουν, πολύ απλά γιατί το έζησαν και το ζουν. Τόσο απλά, κύριοι Τσίπρα και Μητσοτάκη! Διότι άλλο η λήθη του παρελθόντος και άλλο η αμνησία και η ασυλία…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα