Η «δημοκρατία» απαντά στην εξουσία

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», το Σάββατο καταφέρθηκε εναντίον της «δημοκρατίας», δημοσιεύοντας το πρωτοσέλιδό μας την επομένη του Eurogroup και αναφέροντας: «”Πανωλεθρία” είδαν οι εφημερίδες της Δεξιάς. Χωρίς καν να γνωρίζουν το αποτέλεσμα του Eurogroup! – Μάχη για τις εντυπώσεις, με fake news και φωτογραφίες, εκεί που ο ευρωπαϊκός Τύπος είδε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το έντυπο, η κυκλοφορία του οποίου κινείται πέριξ των χιλίων φύλλων, κατηγορεί τη «δημοκρατία» ότι, αφού είναι εφημερίδα της Δεξιάς, έγραψε fake news (ψευδείς ειδήσεις), δημοσιοποίησε άποψη ενώ «δεν γνώριζε καν το αποτέλεσμα του Eurogroup» και αποτίμησε αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ οι ξένοι ενθουσιάστηκαν!
Αφενός, είναι διασκεδαστικό να βλέπει κάποιος μια επίσημη κυβερνητική εφημερίδα να είναι τόσο απαξιωμένη στη συνείδηση του κοινού, ώστε να ψάχνει νομιμοποίηση της «γραμμής» της από το εξωτερικό. Αφετέρου, είναι εξοργιστικό να μέμφεται η «Αυγή» μια ανεξάρτητη και μαχητική φωνή σαν τη δική μας για ψευδείς ειδήσεις! Αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Απ’ όσα έγραψε η «δημοκρατία» για τη συμφωνία στο Eurogroup δεν έχει διαψευσθεί ούτε λέξη. Γνωρίζαμε, όπως όλοι όσοι κάνουν ρεπορτάζ, πολύ καλά τι έγινε και τι συμφωνήθηκε τη βραδιά της συνεδρίασης.

Πάντως, το γεγονός ότι η «δημοκρατία» γίνεται συχνά στόχος ανήθικων επιθέσεων τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη Ν.Δ. δεν μας αποθαρρύνει. Κάθε άλλο.

Οταν μια εφημερίδα τούς ενοχλεί όλους, τότε κάνει καλά τη δουλειά της. Αυτή είναι η δουλειά των εφημερίδων: Να γράφουν αλήθειες που δεν θέλει καμιά εξουσία να μαθευτούν. Ας το πάρουν απόφαση οι εκάστοτε κυβερνώντες και οι εκάστοτε επίδοξοι κυβερνώντες. Αλλως, ας ψηφίσουν έναν νόμο, όπου θα προβλέπεται η κυκλοφορία μόνο μιας εφημερίδας: της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Ας επιστρέψουμε σε απολυταρχικές εποχές, που όλοι καταδικάζουν λεκτικά αλλά στο βάθος ζηλεύουν τις μεθόδους τους. Το ίδιο ισχύει και για τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι συριζαίοι μάς λένε δεξιούς και η Ν.Δ. μάς αποκαλεί φίλους της κυβέρνησης. Τελικά, είμαστε αυτό που τους φοβίζει περισσότερο. Δημοσιογράφοι…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα