Πολιτικές «γκέλες» της Ν.Δ. και περικοπές των συντάξεων

Θέλουμε να περικοπούν οι συντάξεις ή όχι; Αυτό είναι το βασικό πολιτικό ερώτημα, όπως προκύπτει από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι -θετικές για την ελληνική οικονομία- δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί -σκόπιμα ή άθελά του- με τις τοποθετήσεις του, αλλά και με το «ανοιχτό παράθυρο» που άφησε για την αναβολή ή και ματαίωση των ήδη ψηφισμένων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. περικοπών των συντάξεων, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από ένα κόμμα το οποίο ουδείς έχει συνηθίσει να θορυβεί: τη Νέα Δημοκρατία.

Η Ν.Δ. απαίτησε εξηγήσεις από τον κ. Μοσκοβισί, του υπέδειξε να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του, ζήτησε να ξεκαθαρίσει αν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις και ουσιαστικά τον κατηγόρησε ότι ρίχνει νερό στον προεκλογικό μύλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετι, δε, το θέμα ήρθε από τη Ν.Δ. και στην Ευρωβουλή, όπου ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε προσωπική επίθεση στον Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε ως αξιωματούχος της Ε.Ε., αλλά ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέση του κ. Γιούνκερ».

Με τούτα και μ’ εκείνα, η Ν.Δ. περνά στο κοινό την εικόνα ότι όχι μόνο δεν θέλει την αποφυγή των περικοπών των συντάξεων, αλλά και πως με τη σφοδρότητα των αντιδράσεών της επιθυμεί να σιγουρέψει ότι αυτές θα γίνουν!

Φυσικά, είναι παρανοϊκό και εκτός κάθε συζήτησης για οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό να θέλει την εξαθλίωση τμήματος του πληθυσμού. Ωστόσο, ένα κόμμα, όταν εμπιστεύεται την επικοινωνιακή τακτική και τις στρατηγικές κινήσεις του για την προσέγγιση της κοινωνίας σε άτομα που δεν μπορούν να διαφημίσουν ούτε περίπτερο, τότε τη θέση των ψύχραιμων αντιδράσεων θα καταλάβουν οι κινήσεις πανικού, που θα μαρτυρούν χυδαίους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς.

Η Ν.Δ., αντί να διαμαρτύρεται που υπάρχει έστω αυτή η μικρή χαραμάδα ελπίδας για την αποφυγή του χειρότερου και να προκαλεί την αρνητική αντίδραση των Ευρωπαίων, καλό θα ήταν να ανεβάζει την ένταση σε ζητήματα που όντως «σηκώνουν» σφοδρή αντιπολίτευση, όπως το Μεταναστευτικό, η ασφάλεια, η υπερφορολόγηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα