Τα πρόσωπα της παρακμής

Η «δημοκρατία» ανακοίνωσε στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της ότι δεν θα δημοσιεύσει καμία φωτογραφία πολιτικού τις ημέρες του εθνικού πένθους. Αυτό το αποφάσισε η εφημερίδα μας επειδή θέλει να καταδείξει με συμβολικό τρόπο τη συμμετοχή του πολιτικού κόσμου στο διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του έθνους και του λαού. Στα πρόσωπα των πολιτικών της Μεταπολίτευσης συνοψίζονται τα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα και η «δημοκρατία» επιθυμεί να μην επενδύσει, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, την αρθρογραφία της με τις μορφές των υπαιτίων της ραγδαίας παρακμής.

Η διαμαρτυρία εναντίον της κυβέρνησης και των συμπολιτευόμενων κομμάτων είναι αυτονόητη. Τα πρόσωπα υπουργών και βουλευτών έχουν καταστεί πλέον αντιπαθή στον λαό και δεν πρόκειται να λείψουν σε κανέναν. Το έχουν αντιληφθεί, άλλωστε, και οι ίδιοι από τις αδιάκοπες αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα, με τα οποία τους υποδέχονται οι πολίτες στα περισσότερα σημεία της χώρας. Ομως, από το νοσηρό τοπίο της χειριστοκρατίας, του κομματισμού, της ανοχής στην παραβατικότητα και των υπόγειων αλισβερισιών δεν εξαιρείται, δυστυχώς, η αντιπολίτευση. Και η αξιωματική αλλά και η ήσσων αντιπολίτευση συμμετείχαν διά πράξεων ή παραλείψεων σε όλα όσα οδηγούν το έθνος μας στον ολοκληρωτικό αφανισμό του. Μπορεί κάποιος να μην κυβερνά, αλλά διά της πολιτικής ισχύος του πάντα σε κάποιον βαθμό εξουσιάζει και σίγουρα επηρεάζει τις εξελίξεις.

Τα ΜΜΕ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το ενημερωτικό ντεκόρ της κοινωνίας ούτε τα εργαλεία εξόρυξης θετικών γνωμών ή παραγωγής αρνητικών εντυπώσεων που εξυπηρετούν κόμματα, επιχειρηματίες και κύκλους του εξωτερικού. Τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να λένε την αλήθεια, να καταθέτουν άποψη και να παράγουν πολιτική με το παράδειγμά τους. Η πολιτική, ως ύψιστη λειτουργία κάθε κοινωνίας, δεν μπορεί να ασκηθεί με μισόλογα, κουτοπόνηρες κινήσεις και διάχυση των ευθυνών στο… πουθενά.

Η εφημερίδα μας παίρνει θέση και εντοπίζει το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας στη νωθρή, διεφθαρμένη, άσχετη με τα λαϊκά προβλήματα και τους εθνικούς προβληματισμούς πολιτική τάξη. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή βροντοφωνάζουμε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα