Ας κρατήσουν οι… χοροί

Μπορεί στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου να πανηγυρίζουν, μια και η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας ήταν η μοναδική χαρμόσυνη είδηση αυτό το καλοκαίρι. Ας μη βαυκαλίζονται, όμως, ότι θα καταφέρουν να επενδύσουν επικοινωνιακά σε αυτό για να αντιστρέψουν την εικόνα που έχουν οι πολίτες γι’ εκείνους.

Δύο θα κρίνουν την πολιτική τους επιβίωση: Το ένα αφορά το μεγάλο εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το δεύτερο η καθημερινότητα. Για το πρώτο στο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Επαφίενται στους Σκοπιανούς και σε ένα στραβοπάτημά τους στο δημοψήφισμα. Δηλαδή, να απορρίψουν εκείνοι τη συμφωνία και θεωρητικά να βγει κερδισμένη η κυβέρνηση στα μάτια του διεθνούς παράγοντα.

Φοβούμαι πως, αν ποντάρουν σε αυτό, οι πιθανότητες να τους βγει (εάν και στην πολιτική ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ) είναι λίγες. Και αυτό γιατί οι Αμερικανοί επενδύουν πάρα πολλά στην περιοχή για να μην επιστρατεύσουν τους πάντες και τα πάντα ώστε να περάσουν τη συμφωνία.

Το μόνο που τους έχει μείνει είναι η καθημερινότητα και η τσέπη των πολιτών. Δεν γνωρίζουμε τι θα περιέχει το καλάθι της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Πολλά ακούγονται, αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί, διότι  πολλά έχουν δει τα μάτια μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα ακούσει τους άφρονες που του λένε «άδειασε τα ταμεία και δώσ’ τα όλα», με το επιχείρημα να μην αφήσουμε ούτε σεντς σε αυτούς που έρχονται. Να κινηθεί δηλαδή με σοβαρότητα, ώστε να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια νέα μνημονιακή περιπέτεια.

Από την άλλη, έχει την ευκαιρία να στηρίξει τη μεσαία τάξη. Αυτή δηλαδή που σήκωσε στην πλάτη της όλα τα βάρη και τις αθλιότητες του Μνημονίου. Να βρει τρόπους να την ελαφρύνει φορολογικά, ώστε να μπορέσει να ξαναγεννηθεί από τις μνημονιακές στάχτες της.

Μόνο έτσι θα πάρει μπροστά η οικονομία. Εάν μπει πάλι το Μαξίμου στη λογική ποιος θα τους φέρει… ψηφαλάκια εν όψει των πρόωρων εκλογών, τότε θα χαθεί μια ακόμη ευκαιρία. Για αυτό το ξαναλέμε: Ας κρατήσουν οι χοροί, διότι, όπως έγραφε και ο Οδυσσέας Ελύτης, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ»…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα