Στου Φιλοπάππου και όχι μόνο…

Δεν υπάρχει χώρα που έχει λύσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα της εγκληματικότητας. Από τις χώρες του άκρατου καπιταλισμού, βλέπε ΗΠΑ, μέχρι τις χώρες του τέως υπαρκτού σοσιαλισμού, βλέπε Ρωσία, το έγκλημα συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι το να μη νιώθει κανείς ασφάλεια σε σημεία όπως στου Φιλοππάπου, στο Πεδίον του Αρεως ή στην Πανεπιστημιούπολη πολύ απέχει από την προσέγγιση ενός αναγκαίου κακού, όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Δυστυχώς
θρηνήσαμε την απώλεια ακόμη ενός νέου ανθρώπου, σε μια περιοχή που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο στόχαστρο διάφορων συμμοριών, οι οποίες «στοχοποιούν» ανυποψίαστους πολίτες που έχουν πάει να απολαύσουν κάποιες χαλαρές στιγμές σε όμορφα σημεία της Αθήνας. Και οι ευθύνες για όσα συμβαίνουν είναι μεγάλες εδώ, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Η πραγματικότητα
είναι ότι και τα δύο παρουσιάζουν κενά και μια έλλειψη συντονισμού μεταξύ των φορέων της Πολιτείας. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά με τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία είναι αδιανόητο «επικίνδυνα σημεία», όπως αυτά που προαναφέραμε, να εξακολουθούν να είναι χώροι όπου το έγκλημα κάνει… πάρτι. Οι εγκληματίες, και μάλιστα «χαμηλής κλίμακας», χτυπούν και φεύγουν ανενόχλητοι, κλέβοντας, βιάζοντας και σε μερικές περιπτώσεις δολοφονώντας, σπέρνοντας τον τρόμο στα αθώα θύματά τους.

Η ασφάλεια
του πολίτη είναι ένα από τα πρώτιστα αγαθά που οφείλουν η Πολιτεία και τα εντεταλμένα όργανά της να φροντίζουν. Είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας. Γι’ αυτό κάτι πρέπει να γίνει. Οι μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σίγουρα δεν είναι στην κατάσταση άλλων μεγαλουπόλεων της Ευρώπης. Αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για να συνεχίζουν οι εγκληματίες ανενόχλητοι το έργο τους. Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει την Ελληνική Αστυνομία με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να μπει φρένο τώρα.

Το δόγμα
πρέπει να είναι ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν. Ωστε να μη θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα που έχουν πάει μια απλή βόλτα σε σημεία υπεράνω υποψίας και, αντί να γυρνάνε σπίτι τους, καταλήγουν στην αίθουσα κάποιου νεκροτομείου ή κουβαλάνε τραύματα για μια ολόκληρη ζωή. Γι’ αυτό κάντε κάτι ώρα. Προστατέψτε τους πολίτες αυτής της χώρας. Νισάφι πια…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα