ΜΑΣ «ΕΣΩΣΑΝ» ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΟΟΥ

Η χθεσινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη είχε οργανωθεί, ομολογουμένως, πολύ καλά. Τόσο από σκηνοθετικής πλευράς όσο και από πλευράς αφηγήματος. Ο πρωθυπουργός, προτού ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 96 νεκρούς, επέλεξε να σηματοδοτήσει με αυτόν τον τρόπο τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή περίοδο. Το σκηνικό που στήθηκε αλλά και οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στην πατρίδα του μυθικού Οδυσσέα είναι προφανές ότι δεν θα έχουν αφήσει δυσαρεστημένο το πρωθυπουργικό επιτελείο. Μπορεί οι καμπάνες να χτύπησαν πένθιμα, αλλά οι τηλεοπτικοί δέκτες μετέδωσαν παράλληλα αγκαλιές και επευφημίες προς τον κ. Τσίπρα κατά τον «πρώτο μεταμνημονιακό περίπατό» του, όπως σημειολογικά τον χαρακτήρισε ο ίδιος. Στόχος αυτού του «event» ήταν πάνω απ’ όλα να φανεί ότι ο πρωθυπουργός, παρά την τεράστια κυβερνητική φθορά, διατηρεί τα ερείσματά του στον κόσμο, ότι «δεν κρύβεται», όπως τον κατηγορούν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, και ότι αποτελεί το δυνατό χαρτί με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την εκλογική μάχη.

Πόσο
αντιπροσωπευτικά του πραγματικού κλίματος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία είναι όλα αυτά αποτελεί όντως αντικείμενο σοβαρής συζήτησης. Είναι αυτονόητο πάντως ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα άφηνε αναξιοποίητη μια τέτοια ευκαιρία με τη λήξη του μνημονιακού προγράμματος. Για να είμαστε μάλιστα δίκαιοι, οφείλουμε να θυμηθούμε ότι και οι προκάτοχοι του κ. Τσίπρα έσπευδαν να στήσουν τα δικά τους πανηγύρια, χωρίς καν να έχουμε βγει, έστω και τυπικά, από τα Μνημόνια. Μόνο και μόνο με την προοπτική της εξόδου. Από την άποψη αυτή, λοιπόν, τώρα όντως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Το χθεσινό «σόου» στην Ιθάκη έχει ένα συγκεκριμένο αντίκρισμα, συνδέεται με ένα ορόσημο: Η 21η Αυγούστου θα καταγραφεί ως η πρώτη ημέρα της «μεταμνημονιακής περιόδου».

Το ζητούμενο
όμως είναι αν το ορόσημο αυτό, εκτός από τυπικό και χρονολογικό, θα αποδειχθεί και ουσιαστικό. Οι Ελληνες κουραστήκαμε και απογοητευτήκαμε να παρακολουθούμε, εδώ και οκτώ χρόνια, τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες να γιορτάζουν τη «σωτηρία» μας, ερήμην ημών. Τα μεγάλα λόγια και τα πολλά χαμόγελα βρίσκονται σε μόνιμη αναντιστοιχία με τη διαρκή φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση της πραγματικής οικονομίας και την υποταγή στους δανειστές. Αυτή η μεγάλη αντίθεση ρίζωσε πια για τα καλά. Γι’ αυτό το χθεσινό πρωθυπουργικό σόου στην Ιθάκη είχε «περιορισμένο» ακροατήριο…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα