Το προσφυγικά αλλάζει την Ευρώπη

Μέχρι πρότινος ήταν ένα ζήτημα ταμπού. Οι χρυσοπληρωμένοι υπηρέτες των δισεκατομμυριούχων αρχιτεκτόνων της νέας τάξης είχαν καταφέρει να θεωρείται επίδειξη «ρατσισμού και ξενοφοβίας» κάθε κριτική για το άνοιγμα των συνόρων στους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους εποικιστές της γηραιάς ηπείρου. Τώρα το κλίμα αλλάζει σε πλανητικό επίπεδο.

Το πείραμα της παγκοσμιοποίησης, όπως την είχαν σχεδιάσει οι λιμπεραλιστές Δημοκρατικοί των ΗΠΑ, οι υπάλληλοί τους που κυβέρνησαν τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Βαβέλ της Ε.Ε., αλλά και οι Κινέζοι, που ωφελήθηκαν πολύ από την αποβιομηχάνιση της Δύσης, απέτυχε.

Το Brexit, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της Αμερικής και η θεαματική αύξηση της εκλογικής απήχησης των πατριωτικών κινημάτων στον ευρωπαϊκό χώρο αποδεικνύουν ότι καταρρέουν τα είδωλα που συνήθισε να προσκυνά το παγκόσμιο κατεστημένο τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ζήτημα του Ισλάμ, που επεκτείνεται πάντα μέσω της βίας, η αναζήτηση της ταυτότητας του σύγχρονου ανθρώπου, οι παραδοσιακοί θεσμοί και το έλλειμμα νοήματος που χαρακτήριζε τα νεοταξικά ιδεολογήματα είναι μερικές από τις αιτίες που μεταβάλλουν άρδην το πολιτικό σκηνικό.

Ενδεικτική της συνταρακτικής αλλαγής που εκδηλώνεται καθημερινά στις χώρες της Δύσης είναι η απόφαση της Γερμανίδας πολιτικού Σάρα Βάγκενκνεχτ, επιφανούς στελέχους του αριστερού κόμματος Die Linke, να δημιουργήσει ενός νέο αριστερό κίνημα, το οποίο θα έχει αρνητική στάση στην αλόγιστη μετανάστευση! Η ονομασία του κινήματος είναι Σήκω (Aufstehen) και στοχεύει στην επανένωση της ασθμαίνουσας και διασπασμένης γερμανικής Αριστεράς πάνω σε μια νέα πλατφόρμα. Η Αριστερά της Γερμανίας έχει καταλάβει ότι θα μείνει χωρίς ψηφοφόρους, αν συνεχίσει να υποστηρίζει τη λαθρομετανάστευση, και αλλάζει ρότα.

Στην Ελλάδα, που δέχεται εδώ και χρόνια, προτού καν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, μια άνευ προηγουμένου εισβολή ισλαμιστών, τα κατεστημένα κόμματα γυρίζουν την πλάτη στο πρόβλημα νομίζοντας ότι θα ξεχαστεί, ότι οι ψηφοφόροι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό και τελικά θα… λυθεί από μόνο του. Και σε αυτό το θέμα θα διαψευστούν πανηγυρικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα