Εθνικό προσκλητήριο για τη Μακεδονία

Ακόμα ένας λόγος να επιτύχει το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τον Σκοπιανό ομόλογό του Γ. Ιβανόφ και η επανειλημμένη, στο κείμενό της, χρήση του όρου «Μακεδονία» ως ονομασία του κρατιδίου. Οι Ελληνες οφείλουν να δείξουν μαζικά και ηχηρά την αντίθεσή τους με τα σχέδια εκχώρησης των οσίων και των ιερών του Γένους στους επίδοξους σφετεριστές.

Η επιστολή Τραμπ αποδεικνύει για μία επιπλέον φορά την παταγώδη αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, μαρτυρά πώς θα αποκαλείται αυτό το μόρφωμα έπειτα από την κύρωση της συμφωνίας από τα Σκόπια και την Ελλάδα. Κι αυτό έχει διαφημιστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως… διπλωματικός θρίαμβος! Μέχρι σήμερα οι «επιτυχίες» που εμφανίζονταν σαν… λαγοί από το καπέλο της κυβερνητικής προπαγάνδας βρίσκονταν στο πεδίο των εντυπώσεων, των φιλοφρονήσεων και των αόριστων υποσχέσεων περί «στρατηγικού ρόλου» που πρόκειται να διαδραματίσει η Ελλάδα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στα λόγια «στρατηγικοί εταίροι», στις πράξεις υποτελείς.

Η αποστολή για την οποία μας προορίζουν οι ξένοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκείνος του χρεοκοπημένου καταστήματος το οποίο μπορεί να φυτοζωεί αν εκτελεί πιστά τις εντολές των ισχυρών. Η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει να θέσει τα δικά της θέματα, τις δικές τις προτεραιότητες και να προβάλει τα δικά της συμφέροντα ως αλληλένδετα με εκείνα των Μεγάλων Δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι διαχειριστές των κοινών υποθέσεων πετάνε (κυριολεκτικά) το καπέλο τους από ενθουσιασμό οποτεδήποτε βλέπουν ακόμα και αμυδρά ίχνη ευμένειας από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο επειδή η πρόθεση πολλών δικών μας μπροστάρηδων δεν είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, η επιβίωση του έθνους και το όφελος του λαού, αλλά η υπεράσπιση της δικής τους ατζέντας. Οι Ελληνες, όμως, έχουν αποδείξει ότι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να ανατρέψουν καταστάσεις που φαντάζουν μη αναστρέψιμες. Το σημερινό συλλαλητήριο μπορεί να αποτελέσει έναν σταθμό προς αυτή την πολυπόθητη ανατροπή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα