Ο Χριστόδουλος και η δύναμη του ενός!

Η «δημοκρατία» έχει κατ’ επανάληψιν αναφερθεί στο μεγάλο κενό που έχει αφήσει πίσω του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η θύμηση της ορμητικότητάς του, του βάθους και της ποιότητας των αναλύσεών του, της εγκαρδιότητας με την οποία συμπεριφερόταν σε γνωστούς και αγνώστους, ισχυρούς κι ανήμπορους, του πατριωτισμού του θερμαίνει ακόμα τις καρδιές των χριστιανών.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η εφημερίδα μας έχει επισημάνει ότι, αν ζούσε ο Χριστόδουλος, οι εθνοπροδοτικές πολιτικές θα συναντούσαν τοίχο και θα συντρίβονταν. Ο Χριστόδουλος ήταν ένας, αλλά μπορούσε να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το πανελλήνιο. Γι’ αυτό τον φοβούνταν και τον ήθελαν εκτός… κυκλοφορίας οι ντόπιοι ενδοτικοί και οι ξένες δυνάμεις που ωφελούνται από τις εθνικές ήττες μας.

Μέσα
από αυτό το πρίσμα πρέπει να ιδωθεί και η χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» που έγραφε: «Tην ενόχληση που προκαλούσε στον ξένο παράγοντα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος “σφραγίζει” το αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα που έχουν φέρει στο φως της δημοσιότητας τα WikiLeaks, με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2007, το οποίο υπογράφει ο Τόμας Μ. Κάουντριμαν, τότε επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. […] “Η εκλογή ενός νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της Μακεδονίας” αναφέρεται χαρακτηριστικά».

Ο Χριστόδουλος
ετοιμαζόταν να επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια μεταμόσχευσης ήπατος στο νοσοκομείο Jackson Memorial, και οι Αμερικανοί ανησυχούσαν ακόμα και για τη διαδοχή του. Αν εκλεγόταν στη θέση του κάποιος με τις ιδέες και το χάρισμα του Χριστόδουλου, δεν θα ήταν εφικτό για μια κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις σε εθνικά ζητήματα, όπως το Σκοπιανό.

Με τον
(τόσο βολικό για αυτούς) θάνατο του Χριστόδουλου, οι εχθροί της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας αναθάρρησαν και προχώρησαν απρόσκοπτα στην υλοποίηση των σχεδίων τους.

Ωστόσο
, η δύναμη του μοναδικού Χριστόδουλου ακόμα λειτουργεί υπέρ Πίστεως και Πατρίδας. Eθεσε τον πήχη τόσο ψηλά ώστε να βλέπουμε όλοι πώς είναι οι αληθινοί ιεράρχες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα