Σκάνδαλο 1,6 δισ ευρώ που έφαγαν οι ΜΚΟ!

Περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από την Ε.Ε. στα αγαπημένα παιδιά του νεοταξικού κατεστημένου, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να διαχειριστούν εργολαβικά την… μπίζνα του αποκαλούμενου «προσφυγικού» ζητήματος. Το ποσό είναι τεράστιο, τα αποτελέσματα της «διαχείρισης» οικτρά και τα στοιχεία των λαθροχειριών είναι πλέον πάρα πολλά για να αγνοηθούν.

Με την περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα για τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ευθυγραμμίστηκε -με έμμεσο τρόπο- και το σχόλιο που έκανε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε: «Το πρόβλημα με το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τις μεταναστευτικές ροές προέρχεται από το ότι τα χρήματα που δίνονται σε μια δουλειά μοιράζονται σε ΜΚΟ με μεγαλύτερο διαχειριστικό κόστος από αυτό του Δημοσίου, κι έτσι λιγότερα χρήματα καταλήγουν να κατευθύνονται για τη δουλειά που προορίζονται».

Η αποστροφή του κ. Κυρίτση περί «ΜΚΟ με μεγαλύτερο διαχειριστικό κόστος από αυτό του Δημοσίου» συνιστά μια παραδοχή που -αν μη τι άλλο- θα έπρεπε ήδη να έχει κινήσει το ενδιαφέρον και των δικαστικών, αλλά και των διωκτικών Αρχών της Ελλάδας.

Το χιλιοακουσμένο στην Ελλάδα «πού πήγαν τα λεφτά;» μπορεί να απαντηθεί και με το σχόλιο του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση και με όσα έγραφε σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και με μια λίαν αιχμηρή ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο ο επίτιμος αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, που ζητά από τις Αρχές να απαιτήσουν από τις ΜΚΟ «να αποδώσουν λογαριασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ» για τα λεφτά που πήραν για το Μεταναστευτικό.

Φυσικά, τον τόνο στο όλο θέμα δίνει η σύλληψη του μέχρι πρότινος καταζητούμενου ιδιοκτήτη της ΜΚΟ ERCI Πάνου Μωραΐτη, ο οποίος κατηγορείται -μαζί με άλλα 30 στελέχη της οργάνωσης- για βαριές κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τη «διακίνηση μεταναστών» από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δηλαδή, για δουλεμπόριο!

Λύκοι φυλάνε τα πρόβατα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα