Ιστορική ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ

«Απορρίπτουμε την παγκοσμιοποίηση. Ενστερνιζόμαστε τον πατριωτισμό. […] Η Αμερική κυβερνάται από τους Αμερικανούς». Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ σηματοδοτεί τη μετατόπιση του πολιτικοκοινωνικού εκκρεμούς από τον λιμπεραλισμό και την παγκοσμιοποίηση στις παραδοσιακές αξίες και στον πατριωτισμό. Η ομιλία του κ. Τραμπ, ένας ύμνος στην αξία της πατρίδας και του αγωνιζόμενου ανθρώπου, δείχνει προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο κόσμος της Δύσης – άλλες από νωρίς, συνδιαμορφώνοντας το τοπίο, και άλλες εξ ανάγκης, τελευταίες και καταϊδρωμένες.

Η αλήθεια
είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφέρει από τον μέσο όρο της πολιτικής ελίτ της χώρας του επειδή πιστεύει όσα λέει, τηρεί όσα υποσχέθηκε στους εκλογείς του και -ως άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά στη ζωή του και έχει το… χάρισμα του κοινού νου- δεν υπολογίζει ούτε στο ελάχιστο τα ορθοπολιτικά ιδεολογήματα. Για τον Τραμπ μετράνε οι Αμερικανοί και η Αμερική. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκτός συζήτησης και του πεδίου των ενδιαφερόντων του.

Το πολιτικό
εκκρεμές, όμως, δεν έχει μετατοπιστεί μόνο στις ΗΠΑ. Το ίδιο έχει συμβεί και στη Μεγάλη Βρετανία με το Brexit, στην Ιταλία, στην Ουγγαρία, σε όλες τις χώρες που εναντιώνονται στη διάλυση των εθνικών πολιτισμών και την παγκοσμιοποιητική μονομορφοποίηση. Η χώρα μας, δυστυχώς, υποφέρει από ένα μεγάλο κενό στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας και εκείνος στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είχε, όπως έγραψε η «δημοκρατία», ατζέντα «υπέρ των μεταναστών, της μουσουλμανικής μειονότητας και των ομοφυλοφίλων». Δηλαδή, η ελληνική ηγεσία κάνει μάχη οπισθοφυλακής υπέρ της παγκοσμιοποίησης και όλων των νεοταξικών, εθνομηδενιστικών «αξιών» – κάτι που, αναμφίβολα, θα φέρει τη χώρα μας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η πολιτική
ηγεσία της χώρας μας βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με όλα όσα πιστεύει και αγαπά η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Και επειδή δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αλλάξουμε λαό, θα αλλάξουμε ηγέτες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα