Ανάκληση πτυχίων του ΤΕΙ Σερρών

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, που εκβίαζε, όπως ο συνάδελφός του με το περουκίνι, φοιτητές να του δώσουν χρήματα για να τους περάσει στα μαθήματα όπου εξετάζονταν. Αυτό το γεγονός δείχνει την έκταση που είχε λάβει η γάγγραινα της διαφθοράς στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά επίσης υποδηλώνει και τον βαθμό της ευθύνης των πρυτανικών Αρχών και όλων των υπόλοιπων θεσμικών παραγόντων που είχαν γνώση των καταγγελιών και αδρανούσαν.

Η σιωπή και η αδράνεια κάποιων υπευθύνων προκαλούν τόσο πολλές απορίες και δημιουργούν τόσο έντονες υποψίες για τον ρόλο που έπαιξαν ορισμένοι, ώστε απαιτείται από την πλευρά της Δικαιοσύνης η εξονυχιστική εξέτασή τους. Επίσης το κράτος από την πλευρά του πρέπει άνευ χρονοτριβής να ανακαλέσει την ισχύ των πτυχίων που έλαβαν οι φοιτητές οι οποίοι εξετάστηκαν και βαθμολογήθηκαν από τους επίορκους καθηγητές.

Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν πτυχιούχοι που έλαβαν τίτλο σπουδών παραδίδοντας λευκές κόλλες χαρτί αντί να γράψουν κανονικά τις εξετάσεις τους. Επίσης είναι απαράδεκτο να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας, αν αφεθούν εν ισχύι πτυχία που, ουσιαστικά, αγοράστηκαν από φοιτητές οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετέχουν σε άθλιες, κατάπτυστες πρακτικές.

Πώς θα βγει στην ελεύθερη αγορά και θα λειτουργήσει ως ενεργός πολίτης ένας νέος άνθρωπος που υπέκυψε αμέσως στον πρώτο εκβιασμό και δέχτηκε, με την παθητικότητά του, να επιδεινώνει θανατηφόρες κοινωνικές νόσους όπως η εξαγορά συνειδήσεων και η διαφθορά ψυχών και σωμάτων;

Οι πτυχιούχοι και όσοι βρίσκονται κοντά στο πτυχίο δεν είναι ανήλικοι. Είναι ενήλικοι, δικαιούνται να ψηφίζουν, συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες και σε αυτούς είναι διπλά ανεπίτρεπτο να παρακολουθούν άπραγοι την παρανομία να θριαμβεύει δίπλα τους.

Να ανακληθούν όλα τα πτυχία των φοιτητών που εξετάστηκαν και βαθμολογήθηκαν από εκβιαστές και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και όσοι τους άφηναν να αλωνίζουν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, αφού εξεταστεί διεξοδικά το «πόθεν έσχες» τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα