Αυστηρός έλεγχος για κάθε δαπάνη

Τα μυστικά κονδύλια είναι ακριβώς αυτό που ορίζει η φράση: Χρήματα που δίδονται από το κράτος με τρόπο αδιαφανή, δηλαδή χωρίς την απόδοση παραστατικών. Αυτά τα κεφάλαια δαπανώνται για ζητήματα που αφορούν τη διεθνή εικόνα της χώρας, την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και -φυσικά- για θέματα που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Αυτό δεν αποτελεί μία ελληνική ιδιοτροπία, μία επινόηση του ημεδαπού πολιτικού συστήματος. Τα μυστικά κονδύλια είναι ένας διαχρονικός και διεθνής θεσμός.

Ολες οι χώρες του κόσμου ενδιαφέρονται να μάθουν πόσες και ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό τους και τι είδους σχεδιασμούς έχουν.

Αν βρεθεί μέλος ριζοσπαστικής ομάδας ένοπλης βίας που έχει αποσκιρτήσει ή απλά σκοπεύει να καταδώσει τους συντρόφους του και το κίνητρό του είναι το χρήμα, δεν μπορεί το κράτος να του ζητήσει να εκδώσει δελτίο παροχής υπηρεσιών ή να κόψει απόδειξη λιανικής πώλησης… πληροφοριών.

Το ίδιο ισχύει και για ξένους δημοσιογράφους που θα αρθρογραφήσουν θετικά υπέρ ημών με το αζημίωτο, για ξένους διπλωμάτες και στρατιωτικούς και γενικά για όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν στους τομείς που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Επειδή στην Ελλάδα γίνεται πολύ μεγάλος ντόρος για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και όχι τόσο για την ύπαρξή τους, καλό είναι να σχολιαστεί η επίλυση του προβλήματος.

Η «δημοκρατία» προτείνει τα αυτονόητα. Είτε να δημιουργηθεί μία επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, πολιτικοί από όλα τα κόμματα και κρατικοί αξιωματούχοι, που θα έχουν πρόσβαση στις διαβαθμισμένες πληροφορίες, είτε να σχηματιστεί μία διυπουργική επιτροπή που θα κοινοποιεί στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς τα ποσά, τους παραλήπτες των μυστικών κονδυλίων και τον λόγο της χορήγησής τους.

Το γεγονός ότι θα έχουν αρκετά πρόσωπα αυτή την πληροφόρηση θα αποτελεί μέγα αντικίνητρο για κατάχρηση αυτών των σημαντικών για την Ελλάδα χρηματικών πόρων.

Οσοι θέλουν να βάλουν το χέρι στο μέλι θα το σκέφτονται διπλά και τριπλά αν ανά πάσα στιγμή μπορούν να τους καταγγείλουν οι συνάδελφοί τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα