H ασυδοσία των τραπεζών

Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο. Αυτό είναι το βασικό θέμα του μεγάλου αφιερώματος της εφημερίδας μας που αρχίζει άμεσα. Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι είναι εκείνοι που τον έχουν υποχρεώσει να αιμορραγήσει οικονομικά, για να «σώσει» (μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων) τα πιστωτικά ιδρύματα από «βέβαιη καταστροφή», η οποία διαρκώς επικρέμετο πάνω από τις κεφαλές καταθετών και μη, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως προπαγανδιστικό τρικ για να περάσει το κόστος των θαλασσοδανείων και της διαπλοκής στον λαό.

Εδώ
και χρόνια, ειδικά από την περίοδο που άρχισε η οικονομική κρίση και η Ελλάδα οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στο μνημονιακό κάτεργό της, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου ψυχολογική επίθεση με πρόσχημα την «ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», την οποία τελικά χρυσοπλήρωσαν αλλά δίχως αντίκρυσμα!

Οι στρόφιγγες
των τραπεζών παραμένουν κλειστές για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τα δάνεια ξεπληρώνονται με το «αίμα» των αδυνάτων, εκείνων που γονάτισαν από τη θύελλα που σάρωσε τη χώρα μας αλλά και εκείνων που κατόρθωσαν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τα λαμόγια, αυτοί που πήραν ζεστό χρήμα και το «πάρκαραν» στο εξωτερικό, παραμένουν ατιμώρητα.

Οι Eλληνες
πρέπει να ενημερωθούν και για τους τύπους αλλά και για την ουσία που διέπει τις συναλλαγές με τις τράπεζες. Τα κόστη, τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων, οι χρεώσεις, τα επιτόκια, το ατελείωτο κουβάρι των νόμων που κουκουλώνουν αυθαιρεσίες και ατοπήματα των διοικήσεων των τραπεζών – όλα θα αποκαλυφθούν και θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

Πολύτιμος
αρωγός στην προσπάθειά μας να αποκαλύψουμε τα κακώς κείμενα των τραπεζών είναι το αναγνωστικό κοινό. Εκείνο με τη στάση και τις ανάγκες του για ενημέρωση επιβάλλει τα ζητήματα όπου ο Τύπος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του.

Γι’ αυτό η «δημοκρατία» ζητάει από τους αναγνώστες της κάθε δυνατή βοήθεια πάνω σε αυτό το θέμα. Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες όσων έχουν ίδια πείρα από τις νόσους του τραπεζικού συστήματος θα βοηθήσουν την εφημερίδα μας να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη και να την παρουσιάσει στο κοινό.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα