Θύματα της αισχροκέρδειας

Το αφιόνι της μόδας υποβιβάζει τους ανθρώπους σε ανδράποδα. Από ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες μετατρέπονται οικειοθελώς σε μηδενικά που στοιχίζονται πίσω από τις οικονομικές, τις πολιτικές ή μιντιακές μονάδες και σχηματίζουν έτσι τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια των «οπαδών», των αναλώσιμων, των άχρωμων, των άοσμων και ανίδεων μαζανθρώπων.

Η Black Friday
είναι μία από τις πολλές μόδες που έχουν επιβληθεί -λόγω της μάστιγας της ξενομανίας- στην πατρίδα μας. Σε Μαύρη Παρασκευή μεταφράζεται το αγγλικό Black Friday και όσοι νομίζουν ότι αυτή η ημέρα αποτελεί χαραμάδα ευκαιρίας για συμφέρουσες αγορές με δραματικά μεγάλες εκπτώσεις σε προϊόντα πρώτης ποιότητας έχουν… μαύρα μεσάνυχτα από τον κόσμο του εμπορίου.

Σήμερα
η «δημοκρατία» δημοσιεύει ατράνταχτα στοιχεία για τη χυδαία εξαπάτηση του κοινού από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Το κόλπο που σκαρφίστηκαν για να πάρουν το υστέρημα των εξαθλιωμένων Ελλήνων και να λεηλατήσουν μια ήδη κατεστραμμένη οικονομία είναι απλό. Ολοι το υποπτεύονται, αλλά λίγοι θέλουν να το παραδεχτούν, νομίζοντας ότι αυτό που εκείνοι αγόρασαν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα της κουτοπονηριάς.

Τα καταστήματα
ανεβάζουν την παραμονή της Black Friday την τιμή ορισμένων εμπορευμάτων τους κατά 20%, 30% ή ακόμα και 40% κι ύστερα, την επίμαχη ημέρα, μειώνουν την αρχική τιμή κατά 10% και εμφανίζουν τη συνολική έκπτωση «φουσκωμένη». Αντί για 10%, που είναι το αληθές, η ελκυστικά σχεδιασμένη ταμπέλα αναφέρει σκόντο 30%, 40% ακόμα και 50% και οι ανυποψίαστοι πελάτες σπεύδουν να ακουμπήσουν τα μετρητά ή να αδειάσουν τις πιστωτικές τους στα γκισέ των ταμείων.

Η Γενική
Γραμματεία Εμπορίου πλέον έχει ενημερωθεί για όλα τούτα τα τερτίπια. Ομως, η ενημέρωση και οι δηλώσεις δεν σημαίνουν κάτι αν δεν συνοδευτούν από ακαριαία αντίδραση σε αυτή την άθλια πρακτική. Η μόνη αντίδραση, φυσικά, από την πλευρά του κράτους είναι η επιβολή προστίμων ανάλογων με τη βαρύτητα των παραβάσεων. Ολα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία. Το μόνο, άλλωστε, που ενδιαφέρει αυτές τις εταιρίες είναι το χρήμα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα