Aποφυλακίστε την καθαρίστρια

«Ενας λογικός λαός θα υπερασπισθεί τον νόμο όπως τα τείχη της πόλης του» έλεγε ο Εφέσιος φιλόσοφος Ηράκλειτος (απόσπ. 44). Ορθή η σκέψη του Ηρακλείτου. Ομως στην Ελλάδα του 2018 τα τείχη έπεσαν. Τα κατεδάφισαν ορδές χρηματόδουλων βαρβάρων, που αντιμετώπισαν την πατρίδα και τα ταμεία της σαν λάφυρα ανελέητου ιδεολογικού πολέμου. Ούτε μια πέτρα από αυτά τα τείχη δεν στέκεται, αφού το εξωτερικό χρέος της χώρας φτάνει τα 340 δισ. ευρώ.

Στην πατρίδα
μας δεν έχει απομείνει κάτι από τον νόμο και την τάξη για να υπερασπιστεί κάποιος. Οι αυτουργοί της παράδοσης της χώρας στις κατοχικές δυνάμεις των πιστωτών απολαμβάνουν την ελευθερία τους και οι πολίτες υποχρεώνονται να καταβάλλουν δυσβάσταχτους φόρους για να πληρώνουν τις συντάξεις τους, τις ατέλειές τους, τις φρουρές και τα προνόμιά τους.

Κι ενώ
δεν έχει μείνει λίθος επί λίθου στην Ελλάδα και η ίδια η υπόσταση του κράτους δεν υφίσταται αφού σύνορα δεν φυλάσσονται και όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει, υπάρχουν δικαστές που μερίμνησαν να παταχθεί το έγκλημα μιας καθαρίστριας να παραποιήσει πιστοποιητικό το οποίο υπέβαλε σε διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας. Στόχος της πενόμενης γυναίκας ήταν να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό στον Βόλο. Το χαρτί που παραποίησε έγραφε ότι τελείωσε το δημοτικό σχολείο, ενώ εκείνη είχε ολοκληρώσει μέχρι και την πέμπτη τάξη. Γι’ αυτή την πράξη της η καθαρίστρια δικάστηκε και τιμωρήθηκε με δεκαετή φυλάκιση! Μια απόφαση-πρόκληση, που έρχεται σε αντίθεση με το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Επειδή τα
καλά και τα κακά πρέπει να λέγονται ανοιχτά και να εκφράζονται χωρίς μισόλογα και αστερίσκους, ένα μεγάλο μπράβο σε ΜΜΕ και κόμματα που ασχολήθηκαν με το θέμα της φυλακισμένης καθαρίστριας κι ένα ακόμα μεγαλύτερο στην Ξένη Δημητρίου, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζήτησε τον φάκελο της δικαστικής απόφασης για να τη μελετήσει και να ζητήσει την αναίρεσή της.

Είναι ζήτημα
τιμής για την κοινωνία να αποφυλακιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτή η γυναίκα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα