Το ΚΚΕ υβρίζει και δεν απαντά

Ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είπε στην ομιλία του για τον Γοργοπόταμο: «Κατά τη διάρκεια του πολέμου το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχτεί εισβολή».

Η «δημοκρατία»
κατήγγειλε την ξεκάθαρη δήλωση πρόθεσης διάπραξης του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας από κόμμα που επιτρέπεται να εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν ένα λιβελογράφημα εναντίον της εφημερίδας μας από τις σελίδες του παρηκμασμένου «Ριζοσπάστη», το οποίο ακολουθήθηκε από ένα χειρότερο, που είχε γραφτεί σε παραληρηματικό τόνο και ύφος. Σταχυολογούνται ενδεικτικά μερικές από τις φράσεις-κλειδιά, τα κλισέ που χρησιμοποιούν οι κουκουέδες, όταν δεν μπορούν να απαντήσουν με επιχειρήματα: «αντιδραστικές απόψεις», «προβοκατόρικη σπέκουλα», «μαύροι εχθροί του λαού», «φασιστοειδών κύκλων – εγχώριων και μη», «φασιστοειδή λατρεία για τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τους δικτάτορες συνταγματάρχες του ’67», «συμφέρον των εκμεταλλευτών», «φασίστες», «μεταξικοί, Χίτες, ταγματασφαλίτες», «μαυραγορίτευσαν, λήστεψαν, βίασαν».

Για τα ελάχιστα
σημεία του υβριστικού άρθρου που έχουν κάποια συνοχή η «δημοκρατία» απευθύνει στους επαγγελματίες επαναστάτες του ΚΚΕ το εξής ερώτημα:

Πολύ ωραία
(λέτε ότι) θα αγωνιστείτε ενάντια στον εισβολέα. Δηλαδή θα συμμετέχετε στην επιστράτευση που θα διατάξει η κυβέρνηση όταν θα έχουμε πόλεμο – όποια κι αν είναι αυτή. Αρα θα αποδεχτείτε και τον στρατιωτικό νόμο που είναι ο μόνος νόμος σε καιρό πολέμου. Την επανάσταση πώς θα την κάνετε μετά; Για να την κάνετε, πρέπει να έχετε δική σας παράνομη οργάνωση μέσα στον Στρατό, που θα δουλεύει ενάντια στην επίσημη πολιτική πολέμου. Εκτός κι αν νομίζετε πως θα σας αφήσουν την ώρα που η χώρα θα δέχεται εισβολή να έχετε έναν δικό σας στρατό παράλληλα με αυτόν που θα έχει η χώρα. Προφανώς απευθύνεστε σε ηλιθίους

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα