Ανοιξε ο ασκός του… Αιόλου!

Το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά για τα καλά, καθώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στα κόμματα. Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά με αφορμή το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ολα τα κόμματα έχουν τους δικούς τους πονοκεφάλους και δείχνουν ότι έχει χαθεί ο έλεγχος.

Τα κόμματα
της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., με αιχμή του δόρατος το Σκοπιανό, βρίσκονται «στα κάγκελα». Οι… μαχαιριές μεταξύ Καμμένου – Κοτζιά είναι μόνο ένα από τα επεισόδια στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι αμφίσημες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το πότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση προκαλούν ταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι χωρισμένοι στα δύο, μια και οι μισοί θα ψηφίσουν τη συμφωνία και θα παραμείνουν στην κυβέρνηση, και οι άλλοι δεν θα την ψηφίσουν, συνεχίζοντας όμως να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Από την άλλη, στη Ν.Δ. το… καζάνι βράζει, παρά το ότι η προοπτική εξουσίας πολλά τα κρατά κάτω από το καπάκι. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο με τον Αντώνη Σαμαρά, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να μιλήσει την Κυριακή στο Συνέδριο της Ν.Δ., αλλά, μετά τον… εξάψαλμό του στην Πειραιώς, τελικά η ομιλία του μεταφέρθηκε για το Σάββατο, ύστερα από εκείνη του υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ. Γκρίνιες υπάρχουν και μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών για τις προκλητικές προωθήσεις ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν στο περιβάλλον του προέδρου και έχουν πάρει το χρίσμα στα… κρυφά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος Λεβέντη είναι επί ξύλου κρεμάμενη, μετά την απόφαση του βουλευτή Σαρίδη να κλείσει το… μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι δεν θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό. Αν αυτό συμβεί και αποχωρήσει από την Ενωση Κεντρώων, τότε αυτό θα πάψει να υπάρχει ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Η εικόνα στο Ποτάμι δεν είναι καλύτερη, μια και αυτό είναι στα πρόθυρα διάλυσης με αφορμή το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οσοι φλερτάρουν με τη Ν.Δ. λένε «όχι» στη συμφωνία. Εκείνοι που «κοιτάζουν» προς την Κουμουνδούρου, με το κυβερνών κόμμα, λένε «ναι».

Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι η χαριστική βολή για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση στον δρόμο για τις κάλπες. To δε ΚΙΝ.ΑΛ. βιώνει τις απαιτήσεις Παπανδρέου – Βενιζέλου και αναζητεί ζωτικό χώρο. Εκρηκτική είναι η κατάσταση και μεταξύ βουλευτών στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου. Οι ύβρεις που ανταλλάσσουν θυμίζουν άλλες εποχές. Ολα μοιάζουν πλέον με κινούμενη άμμο – και, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, κάποιοι θα κινδυνεύουν να τους καταπιεί…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα