Το στοίχημα του μέλλοντος

Το Συνέδριο της Ν.Δ., που άρχισε χθες, είναι η μεγάλη ευκαιρία του κόμματος για να επιστρέψει στον πυρήνα των κεντρικών θέσεών του, οι οποίες κράτησαν την παράταξη ζωντανή στα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου.

Και αυτό
σημαίνει πολύ απλά το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στους πολλούς και τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Την αναθεώρηση ταξικών και τοξικών επιλογών, την απομόνωση ανθρώπων που διατηρούν στενές σχέσεις με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και ένα νέο ξεκίνημα, που θα βασίζεται στη στρατηγική του υγιούς πατριωτισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Χθες, στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος έδειξε ότι διαθέτει ανακλαστικά και, κυρίως, ότι δεν θα πάει στην εκλογική αναμέτρηση υποσχόμενος λιτότητα και περικοπές.

Γι’ αυτό
και ορθώς πέταξε στο καλάθι τις εισηγήσεις διαφόρων, που του έλεγαν να μην «τάξει» τίποτε και πως θα κερδίσει έτσι κι αλλιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να φτιάξει το δικό του «πακέτο» παροχών, συγγράφοντας παράλληλα το δικό του αφήγημα. Σε αυτό πολύ ορθά διαπιστώσαμε ότι έχει ψηλά το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της Ελλάδας – και αυτό δεν είναι άλλο από το δημογραφικό. Η πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση με 2.000 ευρώ εφάπαξ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στη χώρα μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η στήριξη
των νέων ζευγαριών, που θέλουν να αποκτήσουν οικογένεια, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για να μπορέσει αυτή η πατρίδα να επιβιώσει και να μη γίνουν οι Ελληνες τα επόμενα χρόνια μειονότητα στην πατρίδα τους.

Η κίνηση,
όμως, εκτός από τον συμβολισμό και τον πραγματισμό της, επιβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία και να δείξει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό του τελευταίου καιρού. Διότι, την ώρα που ο Τσίπρας έχει ανοίξει το σακούλι σαν… Αϊ-Βασίλης, μοιράζει και υπόσχεται, θα ήταν αυτοκτονικό η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιμείνουν στη μη παροχολογία. Δεν είπαμε να μπει η Ν.Δ. στη λογική τού «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα», αλλά δεν μπορεί να εμφανίζεται ως Εμπενίζερ Σκρουτζ – για να μπούμε και στο πνεύμα των ημερών.

Διότι
σε αυτή τη χώρα κανείς δεν ψηφίζει ούτε εκείνον που του λέει την αλήθεια -ιδιαίτερα όταν είναι σκληρή- ούτε εκείνον που δεν του δίνει ελπίδα. Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη είναι το πρώτο βήμα. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα