ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ

Τι σημαίνει πρόκληση από μία χώρα; Δοκιμή των ορίων επέκτασης της ισχύος της σε βάρος μίας άλλης. Στις διακρατικές υποθέσεις είναι εγκληματικό λάθος να ταυτίζεται η έννοια της πρόκλησης με τις λεκτικές υπερβολές στις οποίες υποπίπτει ένα παιδί που θίχτηκε και υπεραναπληρώνει τη χαμένη του αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση. Τα κράτη έχουν συμφέροντα και τα διαχειρίζονται προσωπικότητες που μπορεί να μην είναι ενάρετες, αλλά ακολουθούν ψυχρή και συνήθως καλά υπολογισμένη μέθοδο εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων.

Η Αλβανία,
η οποία δολοφονεί αγωνιζόμενους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου σαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καταστρέφει ελληνικές περιουσίες της μειονότητάς μας, κατάσχει τη γη των αδελφών μας και τους καταπιέζει βάναυσα, προσπαθεί να κάνει εθνοκάθαρση με τρόπο βουβό, σταδιακό, σχεδιασμένο με χειρουργική ακρίβεια και με συνεργό την Τουρκία.

Η «δημοκρατία»
είναι το μοναδικό ευρείας απήχησης μέσο ενημέρωσης που ασχολείται συστηματικά με το βορειοηπειρωτικό. Εκθέτει αδιάκοπα σε κοινή θέα τις άθλιες μεθοδεύσεις του αλβανικού κράτους σε βάρος του Ελληνισμού. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» πριν από τρεις μέρες αποκάλυψε πώς διεξάγεται ο ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρύξει η αλβανική κυβέρνηση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας «με πρόσχημα την τουριστική… ανάπτυξη της περιοχής και πώς απαλλοτριώνει παράνομα τις περιουσίες των ομογενών μας.

Στις προκλήσεις
και τις δοκιμές των ελληνικών ορίων που κάνει η Αλβανία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ουσιαστικά σιωπά και δίνει θάρρος στα συνεταιράκια που έχει ο Ερντογάν στα Τίρανα να κλιμακώσουν τα χτυπήματά τους εναντίον μας.

Εφόσον
οι Ελληνες δεν έχουν να ελπίζουν στην κυβέρνηση, πρέπει οι ίδιοι να συντονίσουν τις ενέργειές τους, να δείξουν τη δύναμή τους και να εξηγήσουν στη διεθνή κοινότητα την κατάσταση στη Βόρειο Ηπειρο. Σήμερα το απόγευμα (ώρα 19.00) στην αίθουσα «Ρήγας Βελεστινλής», στην Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα, η Ενωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα» πραγματοποιεί εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για τις εξελίξεις στο περιουσιακό ζήτημα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης. Κάθε παρουσία μετράει. Η συμμετοχή πάντα δυναμώνει τον αγώνα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα