190 δισ. ευρώ το κατοχικό χρέος

Η γερμανική κατοχή στοιχειώνει την Ελλάδα μέχρι σήμερα. Το πέρασμα των βαρβάρων από την πατρίδα μας ευθύνεται και για τη σημερινή κατάντια της οικονομίας και την εξαθλίωση του λαού. Η χώρα του Χίτλερ μάς χρωστά 190 δισ. ευρώ. Αυτά δεν είναι ισχυρισμοί των «λαϊκιστών», όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν τους αληθινούς Ελληνες οι ελληνόφωνοι νενέκοι και εκάστοτε συνεργάτες των εχθρών, αλλά Γερμανών ιστορικών που δημοσίευσαν σε βιβλίο όσα προέκυψαν από τις πολυετείς έρευνές τους.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδο θέμα της έγραψε σχετικά: «Ενα νέο διαπραγματευτικό όπλο έχει η Ελλάδα στη φαρέτρα της σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζί κατά της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο λόγος για το νέο βιβλίο δύο σημαντικών Γερμανών ιστορικών, των Καρλ Χάιντς Ροθ και Χάρτμουτ Ρούμπνερ με τίτλο ”Η οφειλή των επανορθώσεων: Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη”. Πρώτη φορά δύο κορυφαίοι Γερμανοί επιστήμονες, που στηρίζονται σε γερμανικά αρχεία που συγκέντρωσαν από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, κυρίως στη Ρωσία και την Πολωνία, αποδεικνύουν επιστημονικά ότι η Γερμανία οφείλει αποζημίωση στην Ελλάδα για τα εγκλήματα που έκανε κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Oπως μάλιστα αποκαλύπτει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο κύριος Ροθ, «ο ίδιος έχει στα χέρια του ακόμα 10 έγγραφα που φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, τα οποία θα γίνουν γνωστά σε νεότερο βιβλίο. […] Οι Γερμανοί ναζί έκλεψαν και κατέστρεψαν τη χώρα και οι δύο συγγραφείς αποδεικνύουν πως όλα τα δεινά που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός εξαιτίας των Μνημονίων είναι αποτέλεσμα της τότε καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας, ο κ. Ροθ επισημαίνει ότι τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από πλευράς Γερμανίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι 700.000.000 ευρώ και πως «αυτά δεν είναι ούτε το 0,1% από εκείνα που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα». Μπορεί να αργεί, αλλά πάντα έρχεται η ώρα του ξεπληρώματος των ιστορικών λογαριασμών…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα