Η κατάντια της δημοσιογραφίας

Ακρα του τάφου σιωπή από την κατεστημένη και απόλυτα ελεγχόμενη «ενημέρωση» για την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι.

Οπως έγραψε
η εφημερίδα μας, η οποία σε αντίθεση με πολλά ΜΜΕ ασχολήθηκε με το θέμα, «το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο
έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο τον κατηγορούμενο για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικων αγοριών άνω των 15 ετών αντί αμοιβής, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά».

Η συνήθης
δημοσιογραφική πρακτική, το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και η κοινή λογική θα επέβαλλαν την κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας από το σύνολο των ΜΜΕ.

Ομως,
στην πραγματικότητα έγινε το αντίθετο. Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης που κυριαρχούν στο ελληνικό μιντιακό τοπίο απείχε, επέλεξε να μη γράψει και να μη μεταδώσει λέξη από το συνταρακτικό γεγονός.

Οι ίδιοι
άνθρωποι και κύκλοι που εδώ και χρόνια κορυβαντιούσαν εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και υποστήριζαν ότι έπρεπε να εκπέσει του αξιώματός του επειδή προ δεκαετιών συνευρέθη με «συνοδούς πολυτελείας» σε ξενοδοχείο στη Ρωσία επιλέγουν να τηρήσουν σιγήν ιχθύος για το δεξί -κατά δήλωσίν του- χέρι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και εν αναμονή πρωθυπουργού, που καταδικάστηκε για ένα τόσο βδελυρό και αντικοινωνικό έγκλημα!

Σε
οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχε προκληθεί τέτοιος σάλος από την πλευρά των ΜΜΕ ώστε οι επικεφαλής του κομματικού σχηματισμού του καταδικασθέντος για ασέλγεια σε ανήλικο θα τον είχαν εκπαραθυρώσει άμεσα και ατιμωτικά και ταυτόχρονα θα απολογούνταν στην κοινή γνώμη για την επιλογή του προσώπου. Στην Ελλάδα της μαφιόζικης ομερτά, του νόμου της σιωπής, δεν κουνιέται φύλλο…

Ας μην
απορούν, λοιπόν, ορισμένοι για την απώλεια της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης και της μεγάλης κρίσης που ταλαιπωρεί τον κλάδο, που φθίνει επειδή βρίσκεται κάτω και δίπλα σε σαπρόφυτα μιας φαύλης εξουσίας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα