Ο Γεωργιάδης τούς εκθέτει

Ενός κακού μύρια έπονται. Η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη προκάλεσε μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό και το μιντιακό σύστημα της χώρας, με αποτελέσματα που είναι μεν αισθητά τώρα, αλλά, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, στο εγγύς μέλλον θα φανούν εντονότερα και βαθύτερα.

Η καταδίκη του Γεωργιάδη (κατά δήλωσίν του, δεξί χέρι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη) για το έγκλημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου συμπαρασύρει, τελικά, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σ’ έναν φαύλο κύκλο κοινωνικής κατακραυγής και απαξίας. Η πεισματική στήριξη της Ν.Δ. σ’ έναν άνθρωπο που καταδικάστηκε, και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, για μια υπόθεση τέτοιας φύσεως εκθέτει το κόμμα και προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα των φίλων και ψηφοφόρων της.

Φυσικά, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράπλευρη «απώλεια», η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί μεγάλο κέρδος για το κοινό, είναι η εξαφάνιση και των τελευταίων ιχνών αξιοπιστίας των κατεστημένων ΜΜΕ της Ελλάδας.

Τα ενημερωτικά μέσα που αυτοδιαφημίζονταν ως… σοβαρά «έκαναν γαργάρα» αυτό το μέγα σκάνδαλο για λόγους που άπαντες υποψιαζόμεθα. Ενώ οι κήνσορες της «ενημέρωσης» προβάλλουν με ένταση, και με όλες τις αηδιαστικές λεπτομέρειες, σεξουαλικά σκάνδαλα «επωνύμων», προσποιήθηκαν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Γεωργιάδη, ελπίζοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί από το κοινό για τη μεροληψία τους.

Κι όμως, έγιναν αντιληπτοί, με ηχηρό παράδειγμα αυτό του τηλεοπτικού Σκάι, που, για να αποφύγει τον σχολιασμό της καταδίκης Γεωργιάδη, έδειχνε σε πρωινή εκπομπή του παλαιότερο πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας». Η εφημερίδα μας, φωτεινή εξαίρεση ούσα, είχε αναδείξει το θέμα στην πρώτη σελίδα της.

Εκτέθηκαν, τέλος, και εφημερίδες της Αριστεράς, που… θυμήθηκαν την καταδίκη Γεωργιάδη με μια ημέρα καθυστέρηση! Αυτό πιθανότατα οφείλεται σε αδυναμία αξιολόγησης των ειδήσεων και σε μια στρεβλή αντίληψη περί της δημοσιογραφικής αντιμετώπισης των καταδικασθέντων για ποινικές υποθέσεις.

Η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για το έγκλημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου αντί αμοιβής είναι ευκαιρία για να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα