Η «δημοκρατία» δικαιώνεται!

Από το πρώτο κιόλας φύλλο της εφημερίδας μας επισημάναμε την ομοιότητα της μνημονιακής εποχής μας με εκείνην του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής. Δυστυχώς, οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν. Η «δημοκρατία» σταθερά, με επιχειρήματα και με στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες της εφημερίδας μας, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για την αλήθεια, έγραψε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Ανγκελα Μέρκελ έχουν πνευματική συγγένεια με τους αρχιτέκτονες του χάους που αιματοκύλησαν την Ευρώπη τα χρόνια του μεγάλου πολέμου.

Η συμμαχία των «προθύμων», οι θλιβεροί και ξεπουλημένοι που φώναζαν και έγραφαν «βάστα, Σόιμπλε», όπως οι δωσίλογοι και οι μαυραγορίτες της Κατοχής φώναζαν «βάστα, Ρόμελ», έσπευσαν να συκοφαντήσουν την εφημερίδα μας μιλώντας για λαϊκισμό, αντιγερμανικές εμμονές, καταστροφολογία. Η πραγματικότητα όμως είναι πεισματάρα, γιατί είναι η μόνη που υπάρχει. Τα ψέματα αποτελούν εφήμερες κατασκευές και καταρρέουν εύκολα.

Στην εποχή μας, ακόμα και εκείνοι που διατηρούσαν αμφιβολίες έχουν πια πειστεί: η «δημοκρατία» ήταν η μόνη εφημερίδα, το μόνο ευρείας αποδοχής μέσο ενημέρωσης που ήξερε τι δημοσίευε και μπορούσε να το αποδείξει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η γερμανική πολιτική αλλά και ο γερμανικός λαός, ο οποίος τη στηρίζει. Κάθε φορά που η γερμανική κυβέρνηση επιτίθεται -εμμέσως ή ευθέως- εναντίον άλλης χώρας, στραγγαλίζοντάς την οικονομικά, η δημοφιλία της ανεβαίνει.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ενωση σε υποπόδιο της επεκτατικής Γερμανίας, είναι η πιο μακρόβια -σε θητείες- επικεφαλής κυβέρνησης στην Ευρώπη. Είναι καγκελάριος από το 2005 και οι Γερμανοί με την ψήφο τους δείχνουν ότι εγκρίνουν τις πράξεις της και επιδοκιμάζουν τις επιλογές της.

Στο τελευταίο Eurogroup φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ότι δεν μιλάμε για Ευρωπαϊκή Ενωση με αίσθημα αλληλεγγύης προς τα μέλη της, αλλά για μια… προέκταση του Δ’ Ράιχ. Στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας η τρόικα, η οποία ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της καγκελαρίας του Βερολίνου, απέρριψε το ελληνικό αίτημα για την παράταση του καθεστώτος προστασίας. Έτσι, προετοιμάζει το έδαφος για τη θύελλα των κατασχέσεων που θα χτυπήσει τους εξουθενωμένους Ελληνες σε λίγο καιρό.

Επίσης, δεν πρέπει να λησμονείται η χυδαιότητα με την οποία εκδηλώνονται οι επιθέσεις κρατικών, ημικρατικών, παρακρατικών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της Γερμανίας προς τις χώρες-στόχους. Οπως το περιοδικό «Focus» και η «Bild» έβριζαν την Ελλάδα, έτσι και η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σε άρθρο της διατείνεται ότι «η Μαφία περιμένει την ευρωπαϊκή βοήθεια», προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας.
Η Γερμανία δεν αλλάζει. Ούτε οι Γερμανοί. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Ο,τι έγραφε η «δημοκρατία» στην αρχή της κρίσης ισχύει και σήμερα στο ακέραιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα