Τα κατσαρολικά των συσσιτίων

Η μικροκομματική λογική και ο ιδρυματισμός της εξουσίας είναι πανταχού παρούσες νόσοι του δημόσιου βίου όταν πρόκειται για παράτες, λόγια, φιέστες, χρήμα και ισχύ, αλλά λάμπουν διά της απουσίας τους από τα πεδία της αληθινής πολιτικής.

Η κοινωνία και οι ανάγκες της δεν ενδιαφέρουν ούτε τους πολιτικάντηδες ούτε τους παράγοντες της εκτελεστικής εξουσίας, οι οποίοι έχουν πειστεί από το περιβάλλον τους ότι «όλα βαίνουν καλώς».

Στην πατρίδα μας δεν βαίνουν όλα καλώς, κάθε άλλο! Ο προπαγανδιστικός θόρυβος για τα πακέτα «βοηθείας» από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να σκεπάσει τον θλιβερό ήχο τον οποίο ακούν όσοι περνούν κοντά από σημεία όπου μοιράζονται τα συσσίτια των πεινασμένων – κι αυτός ο ήχος είναι τα κουτάλια που χτυπούν πάνω στα κατσαρολικά.

Η «δημοκρατία» γράφει σήμερα σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της για την αύξηση των συσσιτίων στην Πάτρα και για την πείνα, η οποία έχει κάνει ήδη θεαματικά την επανεμφάνισή της στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι Ελληνες δεν μπορούν να χορτάσουν με τους πανηγυρισμούς των μιντιακών ουραγών της εξουσίας για τα 72 δισ. ευρώ από την Ε.Ε., τα οποία «εξασφαλίσαμε».

Η μόνη εξασφάλιση την οποία έχει λάβει έως τώρα η χώρα μας είναι ότι σημαντικό μέρος του ποσού θα είναι σε μορφή δανείου και μάλιστα με μνημονιακού τύπου όρους. Επίσης, τα 72 δισ. (κάποιοι σπεύδουν ήδη να… τάζουν δεξιά και αριστερά) θα δοθούν σταδιακά, σε βάθος χρόνου, και με μέθοδο που δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί.

Κι ενώ το όποιο θετικό μέρος της υπόθεσης έχει οριστεί για κάποιο σημείο στο μέλλον, οι υποχρεώσεις, τα χρέη και οι βιοτικές ανάγκες είναι για τώρα! Η οικονομία μας βρισκόταν ήδη σε μαύρο χάλι και την αποτέλειωσαν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού. Οι Ελληνες δεν μπορούν να πληρώσουν υποχρεώσεις ούτε να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους με τις θριαμβολογίες για τα νέα μνημόνια, τα οποία αμπαλαρίστηκαν με το περιτύλιγμα της ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης». Έρχεται ένας πολύ βαρύς χειμώνας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα