Αλλαγή πλεύσης για την Ελλάδα!

Η απόφαση για την άσκηση του δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Ιόνιο είναι θετική. Ωστόσο, αφήνει πολλές εκκρεμότητες και «σκιές», στέλνοντας λάθος μηνύματα στην τουρκική πολιτική και στρατιωτική ελίτ.

Όταν η εγκληματική ομάδα που κυβερνά τη γειτονική χώρα βλέπει την ελληνική κυβέρνηση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας στα 12 μίλια μόνο στο Ιόνιο εκλαμβάνει την «παράλειψη» αντίστοιχης απόφασης για το Αιγαίο ως ένδειξη φόβου – γι’ αυτό και ο νεοοθωμανός Ερντογάν προβαίνει στις χυδαίες δηλώσεις του.

Διανύουμε μια τόσο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας μας, ώστε η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν πρέπει να κάνει λάθη ούτε σε επικοινωνιακό ούτε σε πρακτικό επίπεδο. Είναι θλιβερό να βλέπουν οι Έλληνες πολίτες την πολιτική ηγεσία της πατρίδας να κορδώνεται, επειδή… διέρρηξε μια ορθάνοιχτη πόρτα.

Τα δικαιώματα των Ελλήνων στο Αιγαίο Πέλαγος αποκτήθηκαν με την πολυχιλιετή παρουσία μας σε αυτή την κοιτίδα του έθνους και με ποταμούς αίματος που χύθηκαν για να υπερασπιστούμε τις θάλασσες και τα νησιά μας.

Αυτά, λοιπόν, τα δικαιώματα, που αναγνωρίζονται και από το Διεθνές Δίκαιο, δεν είναι σωστό να μπαίνουν στο «ψυγείο» λόγω της αδυναμίας της ηγεσίας να πράξει το πατριωτικό καθήκον της.

Επιπλέον, υπάρχει και μια άλλη, μείζων εκκρεμότητα όσον αφορά την αναπόφευκτη αναμέτρησή μας με τον μαφιόζικο μηχανισμό που αποκαλείται «τουρκικό κράτος». Ενώ έχει εν τοις πράγμασι γελοιοποιηθεί το ιδεολόγημα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας με πασιφιστικά φληναφήματα, η ελληνική δημόσια σφαίρα συνεχίζει να ορίζεται και να κατευθύνεται από την… αφρόκρεμα των ενδοτικών. Αυτό συμβαίνει παντού: στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, στα υπουργεία, στα καθεστωτικά κόμματα και οπουδήποτε αλλού υπάρχει και παράγεται ισχύς.

Με αυτά τα πρόσωπα και αυτές τις ιδέες η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει τη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα και να δώσει στην Τουρκία το μάθημα που της πρέπει.
Χρειάζεται αλλαγή ιδεολογικής πλεύσης όχι τώρα, αλλά χθες!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα