Ο φόβος κυβερνά τους άβουλους

Ορισμένα ζητήματα στην πολιτική είναι πρακτικά και οι εκλεγμένοι οφείλουν να ασχολούνται συστηματικά με αυτά. Ωστόσο, τα αξιακά θέματα είναι περισσότερο πρακτικά απ’ όσο δείχνουν και οι εκλεγμένοι άρχοντες, οι οποίοι κατέχουν την τέχνη της πολιτικής, πρέπει να τους δίνουν απόλυτη προτεραιότητα. Ενα από τα αξιακά θέματα που απασχολεί την κοινωνία μας είναι η κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος νεκρών ηρώων που πολέμησαν για την πατρίδα.

Ο λόγος γίνεται για την επιμνημόσυνη δέηση στον Γράμμο, στην οποία για μια εισέτι φορά απείχε η Νέα Δημοκρατία. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπούσε στην εκδήλωση ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Ομως, μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του, η Αριστερά ακολούθησε την πεπατημένη και πήρε τη νίκη εντυπώσεων την οποία επιθυμούσε – μια και η Αριστερά, μη έχοντας κάτι θετικό και ουσιώδες να επιδείξει, επιδιώκει κυρίως τις νίκες εντυπώσεων.

Άρχισαν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές για «γιορτές μίσους» -λες και ένα μνημόσυνο για τα παλικάρια που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και τους δημοκρατικούς θεσμούς είναι επίδειξη μίσους- και κατηγορήθηκε η Ν.Δ. για κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί τίτλο τιμής για κάθε συντηρητικό κόμμα. Η κατηγορία ήταν αντικομμουνισμός!

Την τελευταία στιγμή, όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα και η συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας ματαιώθηκε. Προφανώς, όπως η υποτιθέμενη συμμετοχή του αποτελούσε τυπική και ουσιαστική εκπροσώπηση του πρωθυπουργού, έτσι και η αναβολή της συμμετοχής του είναι πρωθυπουργική απόφαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε τις υλακές των αριστεριστών και προσέβαλε τη μνήμη των ηρώων του Γράμμου απαγορεύοντας τη συμμετοχή του υφ. Εθνικής Αμυνας στην επιμνημόσυνη δέηση.

Η ιδεολογική αλλά και πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς στον μεταπολιτευτικό κόσμο δεν είναι τυχαία. Η Δεξιά κέρδισε τον πόλεμο εναντίον των κομμουνιστών επειδή τα νιάτα της Ελλάδας προέταξαν τα στήθη τους στα πεδία των μαχών και έχασε την ειρήνη επειδή είχε και έχει φοβική ηγεσία.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και κυβερνά τους άβουλους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα