Να στηριχθούν οι μικρομεσαίοι

Ο κορονοϊός έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να συντριβούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να κλείσουν χιλιάδες μαγαζιά στις γειτονιές, να σβήσουν από τον οικονομικό χάρτη ένα σωρό επιτηδευματίες και να γιγαντωθούν οι επιχειρήσεις που, ούτως ή άλλως, κυβερνούν τον πλανήτη.

Οι θηριώδεις πολυεθνικές εταιρίες που ειδικεύονται στις παροχές ψηφιακών υπηρεσιών, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα σούπερ μάρκετ και κάθε είδους υπερμεγέθης οικονομική μονάδα ευνοήθηκαν λόγω του κλεισίματος των πολιτών στα σπίτια τους και των αυξημένων ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Οι περισσότεροι πολίτες στην πατρίδα μας, αλλά και στον κόσμο, έχουν αντιληφθεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες δεν προέρχεται από ημιπαράφρονες επίδοξους δικτάτορες, αλλά από τη συγκέντρωση της οικονομικής ισχύος και των εργαλείων μετάδοσης ειδήσεων και παραγωγής εντυπώσεων στα χέρια λίγων.

Ο ψηφιακός ολοκληρωτισμός δεν είναι συμβατός με τη διασπορά του χρήματος στους πολλούς. Οι πολίτες, για να είναι εύκολα χειραγωγήσιμοι και απόλυτα ελεγχόμενοι, πρέπει να παραμένουν οικονομικά εξαρτώμενοι. Δεν είναι αρεστό στη Νέα Τάξη να υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην ουσιαστική αντίσταση στην οικοδόμηση μιας δυστοπίας, που θα θυμίζει το μυθιστόρημα «1984» του Τζορτζ Οργουελ, θα πρέπει να προσέχουν ποιους ενισχύουν με τα χρήματά τους. Καλό θα είναι να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να αντέξουν τον βαρύ οικονομικό χειμώνα που έρχεται ταχύτατα προς το μέρος μας. Οι αγορές προϊόντων από τους λίγους και ισχυρούς είναι σε ορισμένες περιπτώσεις αναπόφευκτη, αλλά πάντοτε υπάρχει η επιλογή των αγορών από τα μαγαζιά της γειτονιάς.

Όσο οι πολίτες ενισχύουν τους πανίσχυρους θα γίνεται δυσχερέστερη και η δική τους θέση – μέχρι που θα έλθει η στιγμή που δεν θα έχει μείνει τίποτε όρθιο, εκτός από τα διεθνή αρπακτικά, που βρίσκουν ορθάνοιχτα όλα τα νομικά… παράθυρα, τα οποία τους επιτρέπουν να κερδίζουν δισεκατομμύρια χωρίς να πληρώνουν για φόρο ούτε ένα σεντ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα