Ανούσια παιχνίδια με τον κορονοϊό

Η αυστηρότητα της εξουσίας εξαντλείται στα μίνι μάρκετ, στα περίπτερα και στις κάβες. Οι μικρομεσαίοι και οι… μικροί, που δεινοπάθησαν την περίοδο της καραντίνας, είναι -σύμφωνα με το κράτος- οι βασικοί «υπαίτιοι» για την αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 στην Ελλάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο είδαμε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια τέτοιου περιεχομένου είδηση θα μπορούσε να προκαλέσει θυμηδία, αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία προκαλεί αισθήματα θλίψης συνδυασμένης με την αναπόφευκτη οργή. Δεν είναι μόνο η πληθώρα των κρουσμάτων που προκαλεί αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και η υποκρισία της εξουσίας, συνδυασμένη με την αδυναμία της να πράξει κάτι ουσιαστικό και για το υγειονομικό και για το οικονομικό σκέλος της κρίσης, που μας ταλαιπωρεί.

Η κυβέρνηση, έπειτα από μια σειρά σπασμωδικών κινήσεων, βεβιασμένων αποφάσεων και αλληλοαναιρούμενων περιοριστικών μέτρων, σκέφτηκε ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού είναι τα μίνι μάρκετ, τα περίπτερα και οι κάβες και πως οι νέοι που αγοράζουν μπίρες τα μεσάνυχτα είναι εκείνοι που διασπείρουν τον κορονοϊό – λες και έπειτα από τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά οι πολίτες δεν θα μπορούν να προμηθεύονται αλκοόλ μία ώρα πριν από την έναρξη της απαγόρευσης.

Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθήσει να ασχοληθεί με τα μείζονα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη σχέση με την αναζωπύρωση της επιδημίας, διαφημίζει αποφάσεις για το κλείσιμο περιπτέρων και μίνι μάρκετ μετά τα μεσάνυχτα.

Στα μείζονα περιλαμβάνονται η αφόρητη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας στις κοινότητες των προσφύγων, των μεταναστών και των λαθρομεταναστών, που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία της επικράτειας, μετακινούνται ελεύθερα και πολλοί εξ αυτών δεν παίρνουν τις στοιχειώδεις προφυλάξεις. Στα ελάσσονα (και στην ουσία τους ασήμαντα) είναι τα επικοινωνιακά κόλπα και η καλλιέργεια του τρόμου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Στα ασήμαντα πάει καλά η κυβέρνηση…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα