Μυστική διπλωματία και εθνικές «αβαρίες»

Οι Ελληνες μαθαίνουν όσα αφορούν τα εθνικά δίκαια της χώρας και τις εξελίξεις στην άμυνα της πατρίδας από το ΝΑΤΟ! Λίγες ώρες αφότου αποχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με γραπτή δήλωσή του αποκάλυψε ότι, έπειτα από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, «ιδρύθηκε την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020) ένας διμερής στρατιωτικός μηχανισμός απεμπλοκής».

Συγκεκριμένα, στη δήλωση αναφέρθηκε ότι ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί «για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα».

Η εξέλιξη αυτή, έτσι όπως γνωστοποιήθηκε αλλά και υλοποιήθηκε, αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των εθνικών αβαριών, μυστικής διπλωματίας και κρυφών παζαριών με τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς και, φυσικά, τους Τούρκους.

Από πού κι ως πού μπορεί να θεωρείται… φυσιολογικό να γνωστοποιεί τα του οίκου μας ο φιλότουρκος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ; Πώς μπορεί να μην προκαλεί ανησυχίες αυτός ο κεραυνός εν αιθρία; Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται λες και έχει καταργηθεί στην Ελλάδα το πολίτευμα, έχει κλείσει η Βουλή, έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες από τους βουλευτές και δεν υπολογίζεται καν η βούληση του λαού μας.

Η πατρίδα μας, όμως, δεν είναι τσιφλίκι κάποιας κυβέρνησης ούτε ιδιοκτησία κόμματος ή προσώπου. Ανήκει σε όλους. Στους ζώντες, στους αγέννητους και τους νεκρούς λογοδοτούν εκείνοι που χειρίζονται τις δημόσιες υποθέσεις. Είναι αυτονόητο ότι όσοι ασχολήθηκαν με τη δημιουργία αυτού του στρατιωτικού «μηχανισμού απεμπλοκής» πρέπει να εξηγήσουν και στα κόμματα και στους πολίτες ποιοι είναι οι όροι της «απεμπλοκής» και αν υπάρχουν δεσμευτικά κείμενα που έχουν υπογράψει Ελληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι.

Επίσης, αυτή η «διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα» μήπως συνεπάγεται και μείωση του «στρατιωτικού αποτυπώματός» μας στα νησιά του Αιγαίου; Οι απορίες είναι πολλές και όλες χρήζουν απαντήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα