Η «δημοκρατία» δεν κάμπτεται

Οι κυβερνώντες και οι ισχυροί συνήθισαν τα χειροκροτήματα με το αζημίωτο και τους ξενίζουν η άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, η κριτική, η αποκάλυψη σφαλμάτων, παραλείψεων και ανομημάτων τους.

Η «δημοκρατία» δεν είναι η εφημερίδα που έχουν συνηθίσει εκείνοι οι οποίοι έχουν ισχύ, αλλά και πράγματα να κρύψουν. Έχουμε άποψη, ερευνούμε την αλήθεια, παρουσιάζουμε τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ και κρίνουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους.

Την οδό της δημοσιογραφικής εντιμότητας ακολουθήσαμε και στο δημοσίευμα της 3ης Σεπτεμβρίου, όπου γράφαμε τα ακόλουθα για τον ΑΔΜΗΕ: «Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία διαχείρισης του στόλου οχημάτων μεταφοράς ειδικών και βαριών φορτίων -και συνεπώς τη διαχείριση της νέας θυγατρικής, αν προχωρήσει στην ίδρυσή της- με μια εταιρία που ονομάζεται CHM Consulting, Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Ιδρυτής της εν λόγω εταιρίας είναι ο μέχρι πρόσφατα υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ και πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) ΑΔΜΗΕ Νέας Δημοκρατίας, που πήρε σύνταξη στις 31 Ιουλίου!»

Ο ΑΔΜΗΕ αντέδρασε στην αποκάλυψη με χαρακτηριστική καθυστέρηση, έστειλε εξώδικο στη «δημοκρατία», διαψεύδοντας το δημοσίευμα, και… υπόσχεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ας το πράξει για να εξηγήσει εκεί πώς είναι δυνατόν να γράφαμε ψέματα, να μην υπήρχε συμφωνία στα σκαριά, αλλά ταυτόχρονα να έχει συνταχθεί και συμβόλαιο με την εταιρία που ονομάζεται CHM Consulting, το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα…

Στη Δικαιοσύνη θα χρειαστεί ο ΑΔΜΗΕ να εξηγήσει και πώς είναι δυνατόν να ψεύδεται σε επίσημο έγγραφο. Επίσης, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης θα πρέπει, αν δεν γνώριζε τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη του και δεν είναι συμμέτοχος σε αυτή την «γκρίζα ιστορία, να αποπέμψει πάραυτα τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ που έστησαν αυτό το σκηνικό.

Η «δημοκρατία» θα συνεχίσει το έργο της και δεν κάμπτεται ούτε από τα εξώδικα Πέτσα (θα δημοσιευτεί αύριο, όπου θα λάβει και την απάντησή του) ούτε από τις μηνύσεις του… Ερντογάν. Υπάρχουν ακόμα μαχόμενοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα