«Διαβάσαμε» σωστά τα ελληνοτουρκικά

Η «δημοκρατία» επιβεβαιώθηκε και στα ελληνοτουρκικά. Από το σύνολο των ΜΜΕ, που έβλεπαν «νίκες» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και «υποχώρηση» της Τουρκίας, μόνο η εφημερίδα μας επιβεβαιώθηκε σε όλα όσα έγραφε για την πολεμική «χορογραφία» των Τούρκων.

Στο κύριο άρθρο της «δημοκρατίας» της 27ης Ιουλίου με τίτλο «Κρίση είναι η Τουρκία!» αναφέραμε τα ακόλουθα: «Οποια κι αν είναι η… ρότα των πολεμικών πλοίων της Ελλάδας και της Τουρκίας, πρέπει να θεωρείται προσωρινή. Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και ό,τι χαρακτηρίζεται “αποκλιμάκωση της κρίσης”. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης, διότι κρίση είναι η ίδια η Τουρκία.

Όσοι νομίζουν ότι η γειτονική χώρα πρόκειται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της πλανώνται και λησμονούν τη διακηρυγμένη προς όλες τις κατευθύνσεις πρόθεση της Τουρκίας για επέκταση σε βάρος των άλλων χωρών. Εδώ και χρόνια έχει αναζωπυρωθεί στην Τουρκία η συζήτηση για τον περιβόητο “εθνικό όρκο”. Αυτός ο όρκος αποτελεί μια διακήρυξη η οποία ψηφίστηκε από το τελευταίο οθωμανικό Κοινοβούλιο στις αρχές του 1920 και μνημονεύει τη βούληση των Τούρκων να νεκραναστήσουν την αυτοκρατορία τους».

Επίσης, στις 7 Οκτωβρίου η εφημερίδα μας εξέφραζε τη δυσπιστία της για την τάχα «υποχώρηση» των Τούρκων και αποδοκίμαζε τη χλιαρή «ευρωπαϊκή απάντηση» με τα εξής: «Ο εξευμενισμός του θηρίου οδηγεί στην εξαγρίωσή του, όχι στην εξημέρωσή του! […]

Η αντΙδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε αυτή τη βαρβαρότητα ήταν εγκληματικά άτονη – και στην ουσία αποτελούσε μια εκδήλωση αδιαφορίας για την εξέλιξη. Αυτό το σκηνικό, δυστυχώς, θυμίζει πολύ τα χρόνια των απανωτών ναζιστικών επεκτάσεων και επιθετικών ενεργειών, οι οποίες έμεναν αναπάντητες “ανοίγοντας την όρεξη” του Χίτλερ για ακόμη περισσότερα».

Και τώρα, το «Oruc Reis» ξαναβγαίνει στο προσκήνιο και η κυβέρνηση, αδύναμη και αμήχανη, αντί να αντιδράσει όπως επιβάλλει το συμφέρον του λαού και του έθνους, άρχισε τα… τηλεφωνήματα στους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν έχουν σκοπό να πράξουν το παραμικρό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα