Η Ελλάδα στη Ε.Ε. δεν έχει συμμάχους

Χρειάστηκαν πολλές λέξεις για να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ότι οι Ευρωπαίοι αρνούνται πεισματικά να πάρουν επίσημη καταδικαστική θέση, ως Ε.Ε., για τις τουρκικές αυθαιρεσίες, τους τραμπουκισμούς και τις επιθετικές ενέργειες που πραγματοποιεί η γειτονική χώρα εις βάρος ημών και της Κύπρου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μάλιστα με… καμάρι (μάλλον επειδή το θεωρεί προσωπικό επίτευγμα) ότι έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θέμα της τουρκικής επιθετικότητας και πως αυτή θα αξιολογείται ως τον Δεκέμβριο! Πόσα ακόμα θέλουν να κάνει ο Ερντογάν, που χθες κιόλας ενεργοποίησε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400;

Οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μας φαίνεται πως δεν θέλουν καν να ακούνε όσα γίνονται από τους Τούρκους στο Αιγαίο, στον Εβρο και στην Κύπρο.

Έχει περάσει τόσος καιρός που η Τουρκία δείχνει τον αληθινό εαυτό της, δηλαδή εκείνον που επιθυμεί να διαπράξει ξανά όσα έκανε στο παρελθόν -γενοκτονίες, πογκρόμ, διώξεις εθνοτήτων και μειονοτήτων-, και η τάχα ευαίσθητη Ευρώπη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ότι δεν ακούει και ότι θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να αντιδράσει.

Με κάθε τρόπο αυτός ο γραφειοκρατικός μηχανισμός, ο οποίος ελέγχεται από τους Γερμανούς και χρησιμεύει μόνο σε αυτούς για να πουλάνε προϊόντα και να ασκούν την εξουσία τους πάνω σε άλλα κράτη, μας στέλνει το μήνυμα ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα λεφτά και για το καλώς έχειν των συμμάχων τους – και σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία.

Η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. δεν έχει καμία πρόθεση να υπερασπιστεί αυτά που μόνο εμείς χαρακτηρίζουμε κοινά σύνορα. Οι Γερμανοί δεν θέλουν να θίξουν τα συμφέροντα της Τουρκίας επιβάλλοντας οποιεσδήποτε κυρώσεις.

Είναι εύλογη η απορία πολλών Ελλήνων τι δουλειά έχουμε εμείς σε μια τέτοια δομή, η οποία εξανίσταται και κινητοποιείται άμεσα για τις… εκλογές στη Λευκορωσία, αλλά κάνει την πάπια στις αθλιότητες του Ερντογάν.

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει και όσον αφορά την Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε. Όσο μέλλον έχουμε ακόμα στην Ε.Ε. δεν θα είναι ρόδινο…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα