Τα Ίμια σε δόσεις και τα βουβά ΜΜΕ

Η εποχή θυμίζει πολύ τη μαύρη οκταετία Σημίτη. Δεν είναι μόνο τα στελέχη από τα «υπόλοιπα» του εκσυγχρονισμού που επιλέγονται για να πληρώσουν θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο παραλληλισμός γίνεται κυρίως για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Όπως τότε, έτσι και τώρα ακολουθείται η τακτική του κατευνασμού, πασπαλισμένου με σποραδικές, κούφιες στην ουσία τους και άκρως υποκριτικές πατριωτικές κορόνες. Η στάση της νυν κυβέρνησης απέναντι στον βασικό εχθρό του έθνους, την Τουρκία, είναι ίδια και απαράλλαχτη με εκείνην του σημιτικού καθεστώτος.

Οι κόκκινες γραμμές πέφτουν η μια μετά την άλλη, αφού πρώτα ξεθωριάσουν. Το «Oruc Reis» μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, αναιρώντας στην ουσία όλους τους λεκτικούς παλικαρισμούς στους οποίους προβαίνουν στελέχη της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή που γίνονται απανωτές παραβιάσεις της κυριαρχίας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον λαό της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς, στελεχώνεται σε κρίσιμα για τα εθνικά ζητήματα πόστα από σεσημασμένους εθνομηδενιστές, οι οποίοι έχουν άγνωστα μεν κίνητρα και συμφέροντα, αλλά σαφέστατη δράση και απόψεις.

Η μόνη διαφορά της εποχής μας από εκείνη στην οποία είχε εδραιωθεί το καθεστώς Σημίτη είναι η στάση των ΜΜΕ. Μπορεί τότε το σάπιο σύστημα των σκανδάλων, των εθνικών διασυρμών και των άτακτων υποχωρήσεων να είχε «μπουκώσει» μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα με διαφημίσεις και διάφορες εργολαβίες, αλλά κριτική τού ασκούνταν, και μάλιστα κατά περιπτώσεις δριμεία. Ενδεικτικά αναφέρεται η μαζική κατακραυγή της τότε κυβέρνησης από τα ΜΜΕ για προδοσία των Ιμίων και την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους.

Τώρα ο κατεστημένος Τύπος σιωπά, όπως σιώπησε το 2010 με την εθνική καταστροφή του Μνημονίου. Το αποτέλεσμα θα είναι το αναμενόμενο: να εξευτελιστούν στα μάτια των πολιτών και να απαξιωθούν έτι περαιτέρω. Μπορεί, τελικά, αυτός να είναι και ο τελικός στόχος: να εξαθλιωθεί κι άλλο ο λαός και να μην ασχολείται με την ενημέρωση ούτε ελάχιστα. Να τον απασχολούν μόνο τηλεοπτικά υποπροϊόντα και διάφορα θλιβερά ριάλιτι…

Ζούμε Ίμια σε δόσεις με βουβά ΜΜΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα