Η προπαγάνδα που «ξεθυμαίνει»

Τα ψέματα, η δημοσιοσχετίστικη διαχείριση των σοβαρών πολιτικών ζητημάτων, η εξασφάλιση της «φιλίας» ορισμένων κατεστημένων ΜΜΕ με κρατικά διαφημιστικά κονδύλια και η διαρκής επένδυση στην κούφια συνθηματολογία μπορεί να «εξαγοράζουν» κάποιον χρόνο, αλλά, σε γενικές γραμμές, δεν αποτελούν λύσεις. Ολα τα παραπάνω είναι κουκουλώματα και φτιασίδια της πραγματικότητας, η οποία… επιμένει και πάντοτε φέρνει στο φως τα σφάλματα και τις παραλείψεις όλων.

Η πεισματάρα πραγματικότητα είναι ο βασικός παράγοντας που ευθύνεται για τη φαινομενικά απότομη αλλαγή στάσης διαφόρων «συμμαχικών» προς την κυβέρνηση δυνάμεων. Ενα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η δημοσίευση από τη γερμανική φυλλάδα «Bild» άρθρου, το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί το καλοκαίρι να «μαγείρεψε» τα στοιχεία για τον κορονοϊό ώστε να προσελκύσει τουρίστες. Αυτό το έντυπο μέχρι πρότινος διέκειτο φιλικά προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μεταβολή της άποψης που έχει η «Bild» για την κυβέρνηση είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα.

Επιπλέον, υπό το ίδιο πρίσμα πρέπει να εξεταστεί και η παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη για τον εσφαλμένο χειρισμό της κυβέρνησης στο «άνοιγμα» του τουρισμού. Η «δημοκρατία» έγραψε για το θέμα ότι ο κ. Γεωργιάδης έθεσε όλους «προ των ευθυνών τους (μίλησε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο)» και «τίναξε στον αέρα τη ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου και προκάλεσε τη δυσφορία του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του».

Τέλος, το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης φαντάζει τώρα περαιτέρω αποδυναμωμένο, μια και κάποια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν ανακαλύψει, με χαρακτηριστική καθυστέρηση φυσικά, τη «γοητεία» της άσκησης κριτικής.

Η κυβερνητική προπαγάνδα «ξεθυμαίνει» και η ισχύς της, όσες «ενημερωτικές καμπάνιες» κι αν αποφασίσει ο κ. Πέτσας, θα βαίνει μειούμενη. Οι προκλήσεις των καιρών δεν απαντώνται με προπαγανδιστικά κόλπα, αλλά με άσκηση πολιτικής, η οποία θα ωφελήσει τον λαό και την πατρίδα.

Δυστυχώς, σε ακριβώς αυτόν τον τομέα υστερεί η κυβέρνηση, η οποία δεν φαίνεται ούτε πρόθυμη ούτε ικανή να διδαχθεί από τα λάθη της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα