Ο μικρόκοσμος της Αριστεράς

Τα λόγια είναι εύκολα και συχνά ουδείς τα παίρνει τοις… μετρητοίς. Οι πράξεις, όμως, δεν γίνεται να αγνοηθούν. Σήμερα, λοιπόν, έχει βαρύνουσα σημασία η στάση που θα κρατήσουν οι δυνάμεις της Αριστεράς στο ζήτημα της πορείας για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το 1973.

Η «δημοκρατία» έχει κατ’ επανάληψη δημοσιεύσει ρεπορτάζ, αναλύσεις και απόψεις αρθρογράφων της και σημαντικών προσωπικοτήτων για τους αυστηρούς (και ορισμένους αδικαιολόγητους και νομικά αστήρικτους) περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών των πολιτών από την κυβέρνηση με την επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εφημερίδα μας ασκεί σκληρή αλλά τεκμηριωμένη κριτική σε κάθε αρχή και εξουσία, έχοντας ως κύριο γνώμονα την αλήθεια και την προσφορά υπηρεσίας στον λαό και στην πατρίδα. Όμως σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε στο κοινό την ανυπακοή στους νόμους. Οποιος διαθέτει δημόσιο βήμα οφείλει να ασκεί μεν την κριτική του σε πράξεις και παραλείψεις της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα να δείχνει έμπρακτα τον σεβασμό του σε όσα προβλέπουν οι νόμοι του κράτους. Αν πάψουν να έχουν ισχύ και κύρος τα νομοθετήματα που ψηφίζει η Βουλή, τότε θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.

Η Αριστερά, μέχρι σήμερα, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι μπορεί και θέλει να σεβαστεί νόμους που θα θεσπίσει η… ίδια. Αλλιώς θα πράττει κατά το δοκούν – όσο της επιτρέπεται. Ωστόσο, στις ημέρες που δοκιμάζεται σκληρά η κοινωνία μας από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού και οι Εντατικές γεμίζουν από συνανθρώπους μας που χτυπάει αυτή η αρρώστια θα είναι εγκληματική η συμπεριφορά εκ μέρους των κομμάτων της Αριστεράς αν αποπειραθούν να συγκεντρώσουν τους οπαδούς τους για να κάνουν την καθιερωμένη πορεία της 17ης Νοεμβρίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και μια θλιβερή «λεπτομέρεια»: Στις απαγορεύσεις του εκκλησιασμού το Πάσχα και στην ακύρωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου οι πολιτικοί της Αριστεράς δεν εξέφρασαν καν ενόχληση. Μόνο το Πολυτεχνείο τούς ενδιαφέρει. Λες και ζουν σε άλλη χώρα, στον μικρόκοσμο των ιδεοληψιών τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα