Η πικρή, ζοφερή πραγματικότητα

«Ελληνική πόλη θάβει, σιωπηλά, τους νεκρούς του κορονοϊού». Αυτός ήταν ο τίτλος συγκλονιστικού άρθρου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters για τις μαζικές ταφές θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Το άρθρο, το οποίο συνοδεύεται από ένα ανατριχιαστικό βίντεο, με πολλούς ανοιγμένους τάφους και μια κηδεία με τις απάνθρωπες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, γράφει μεταξύ άλλων: «Στο νεκροταφείο της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη, στην ανατολική πλευρά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, έχουν ανοίξει πολλοί νέοι τάφοι.

Στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου γίνεται κηδεία, με τους νεκροπομπούς να φορούν πλήρη προστατευτική ενδυμασία. Η σιωπή στο νεκροταφείο σπάζει από την απαλή ψαλμωδία του ορθόδοξου ιερέα ή από τον γδούπο της φτυαρισμένης γης που πέφτει στο φέρετρο, που είναι τυλιγμένο σε πλαστικό. Υπάρχουν λουλούδια, αλλά οι τεθλιμμένοι συγγενείς είναι υποχρεωτικά λίγοι και βρίσκονται σε απόσταση. “Για τον αγαπημένο μου” έγραφε ένα στεφάνι».

Αυτά δεν τα βλέπουμε στην Ελλάδα. Τα μαζικά ανοίγματα τάφων δεν προβάλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, διότι αυτή η εικόνα δεν εξυπηρετεί τη συντήρηση του απατηλού αφηγήματος για της επιτυχίες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Και όμως, αυτή είναι η πραγματική, πικρή εικόνα. Κηδείες fast track, ζωές χαμένες, μια κυβέρνηση που κινείται σπασμωδικά, έπεται των εξελίξεων και δεν βρίσκεται σε θέση να τις διαμορφώνει ή έστω να επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά στις ραγδαίες μεταβολές των δεδομένων.

Όπως έχει αποδείξει η «δημοκρατία», με την καταμέτρηση των κρουσμάτων δημιουργήθηκε ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο και ο ΕΟΔΥ κρατούσε «δίπλα βιβλία» – κάτι που επιμένει να διαψεύδει η κυβέρνηση, παρά τη δημοσίευση των σχετικών αποδείξεων από την εφημερίδα μας.

Η κακή συνεννόηση, η προχειρότητα και η ανοργανωσιά στην καθημερινότητα ενός κράτους προκαλούν τα συνήθη προβλήματα. Όμως, σε έκτακτες συνθήκες υγειονομικής απειλής προκαλούν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες απώλειες ζωών.

Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να… εφεύρει δικαιολογίες και να σκαρώσει εύηχα ψέματα για τα λάθη της, καλύτερα να εργαστεί σοβαρά για να αντιμετωπίσει τη θανατηφόρα πανδημία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα