Βασανίζοντας τους Έλληνες

Όπως και στο Μνημόνιο έτσι και τώρα, την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ελληνες υποβάλλονται σε περιττές ταλαιπωρίες. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν οι ακόλουθες ενδιαφέρουσες καταχωρίσεις σχετικά με την ένταση με την οποία έχει πλήξει η πανδημία ορισμένες νησιωτικές περιοχές: «Κω 1, Κέρκυρας 2, Λέσβου 3, Λήμνου 1, Χίου 1, Νήσων 2». Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι σε δεκάδες νησιά της χώρας δεν σημειώνεται αξιόλογος αριθμός κρουσμάτων και, παρά ταύτα, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να καταστρέψει την οικονομία τους και να οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να τις… προστατεύσει από τον κορονοϊό.

Επιπλέον, το σύστημα Μητσοτάκη υποχρεώνει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες να κυκλοφορούν σε «καθαρές» περιοχές με μάσκες και να στέλνουν SMS στην κυβέρνηση αν πηγαίνουν να αγοράσουν ψωμί, υποβάλλοντάς τους σε φοβερές αγγαρείες και στερήσεις ελευθερίας!

Το ζήτημα της επίθεσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις ελευθερίες των πολιτών είναι εξαιρετικά πιο σημαντικό από εκείνο που παρουσιάζεται από το μιντιακό σύμπλοκο, που στηρίζει άκριτα και με το αζημίωτο κάθε κυβερνητική επιλογή. Η «κανονικότητα» αυτής της μαύρης περιόδου είναι η ανελευθερία!

Η «δημοκρατία» σε άρθρο της είχε γράψει για την έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην οποία αναφερόταν: «Οι κυβερνήσεις Μαδούρο και Μητσοτάκη έχουν εφαρμόσει τα σκληρότερα μέτρα στον πλανήτη αναφορικά με το lockdown. Για την ακρίβεια, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βενεζουέλας βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση στην κορυφή της κατάταξης, ενώ μόνο η Μογγολία, η Ονδούρα και ο Λίβανος έχουν λάβει κάπως σκληρότερα μέτρα».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την ασφυξία που προκαλεί στους Ελληνες με την αυστηροποίηση της καραντίνας στη… Γερμανία. Λες και η αποτυχία της Α. Μέρκελ στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι επιτυχία Μητσοτάκη και καθαγιάζει τις αποφάσεις του!

Και η ειρωνεία του πράγματος: Τώρα, κατόπιν εορτής, κι ενώ έχουν καταστραφεί όσα είχαν απομείνει όρθια στην ελληνική οικονομία, ο αξιοθρήνητος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει… ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν μαγαζιά σε περιοχές που έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα