Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα

Οι ζωές μας, τους τελευταίους εννέα μήνες, περιστρέφονται, δυστυχώς, γύρω από τον «αστερισμό» του κορονοϊού και σχεδόν το σύνολο των προσπαθειών των πολιτών επικεντρώνεται στην αποφυγή του ιού αλλά και των δεινών που κουβαλά μαζί του – όπως είναι ο κρατικός αυταρχισμός, ο οποίος βρήκε αφορμή για να εκδηλωθεί, η ύφεση, η ανεργία, η κατάρρευση μέχρι πρότινος υγιών επιχειρήσεων και το ανεξέλεγκτο κύμα της κατάθλιψης, που προκαλούν όσα περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί.

Μόνο το κράτος δείχνει ανεπηρέαστο από την καταστροφή. Διατηρεί στο ακέραιο όλες τις κακές… συνήθειες που είχε και την περίοδο προτού ενσκήψει η πανδημία. Η ανοργανωσιά, ο κακός συντονισμός των υπηρεσιών, η παγερή αδιαφορία για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών είναι ασθένειες που ήταν παρούσες πριν τον Covid-19 και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν και μετά το πέρασμα τούτης της θύελλας.

Σήμερα η «δημοκρατία» (σελ. 15) αποκαλύπτει κάτι που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και ακυρώνει τα «επικά» αφηγήματα για τους επιτυχείς χειρισμούς αντιμετώπισης της πανδημίας. Στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας όποιος θέλει μπαίνει και μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ελεγχθεί.

Οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας ήταν πολλές και δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για την εγκληματική αμέλεια των Αρχών, που υποτίθεται ότι μεριμνούν για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στη «δημοκρατία» Ελληνες πολίτες που ήρθαν στη χώρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ελλιπείς, ενώ κανείς δεν υποβλήθηκε σε rapid test, όπως ορίζει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ήδη υπάρχει η πικρή εμπειρία από το άτσαλο «άνοιγμα» του τουρισμού το καλοκαίρι, χιλιάδες θάνατοι και η αγορά έχει υποστεί μια βιβλικών διαστάσεων καταστροφή από το δεύτερο lockdown, το οποίο επέβαλε η αμήχανη και πανικόβλητη κυβέρνηση.

Τελικά τα παθήματα των πολιτών δεν έγιναν μαθήματα για τους υπευθύνους, που συνεχίζουν να συμπεριφέρονται αντικοινωνικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα