Οι ποινικές ευθύνες για την καταστροφή

Η «δημοκρατία», που αποκάλυψε το σκάνδαλο για τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ για την καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού, δικαιώνεται πανηγυρικά. Η εφημερίδα μας τράβηξε το πέπλο της προπαγανδιστικής ωραιοποίησης των κυβερνητικών χειρισμών σχετικά με την πανδημία και παρουσίασε αντικειμενικά και με στοιχεία το αλαλούμ στην καταγραφή των ανθρώπων που νόσησαν από Covid-19.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ρεπορτάζ και η αρθρογραφία της «δημοκρατίας» γι’ αυτό το μέγα θέμα δεν άρεσε στην κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να το διαψεύσει. Επικουρικά διάφορα «παπαγαλάκια» της άρχισαν να αναμασούν τη συνθηματική φράση «fake news» (δηλαδή ψευδείς ειδήσεις) και νόμιζαν ότι έτσι θα ξεπερνούσαν τον σκόπελο της αλήθειας.

Η αλήθεια, όμως, είναι πεισματάρα. Επιμένει να… υπάρχει και αδιαφορεί για τη δυσφορία που προκαλεί στις κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν πράγματα να κρύψουν. Eτσι, αποκαλύφθηκε και η ολέθρια γκάφα του ΕΟΔΥ, που ανακοίνωσε την Τρίτη 53 κρούσματα κορoνοϊού στην πολύπαθη Κοζάνη, αλλά τα 38 από αυτά ήταν καταγραφές του… Νοεμβρίου 2020!

Με λίγα λόγια, το ίδιο το κράτος καταστρέφει περιοχές και ανθρώπινες ζωές. Με τα λάθη στις καταγραφές, όταν «φουσκώνουν» οι αριθμοί των κρουσμάτων, επιβάλλονται σκληρά περιοριστικά μέτρα σε περιοχές που δεν θα έπρεπε να έχουν. Oταν καταγράφονται λιγότερα κρούσματα απ’ όσα πραγματικά είναι, τότε δεν επιβάλλονται τα αναγκαία μέτρα και πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας. Κοντολογίς, έχουμε περιττές καραντίνες, που καταστρέφουν την οικονομία περιοχών, και αδιαφορία για άλλες περιοχές, στις οποίες ο κορονοϊός «καλπάζει»!

Όλα τούτα έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα και ήδη έχουν σημειωθεί περιπτώσεις όπου πολίτες και θεσμικοί παράγοντες προβαίνουν σε νομικές ενέργειες ώστε να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες σε εκείνους που πρέπει.

Τέλος, η «δημοκρατία» συνιστά σε μερικούς πανικόβλητους… πονηρούς να μη διανοηθούν να απονείμουν χάρη στον εαυτό τους μέσω νομοθεσίας που θα παραγράφει ή θα ρίχνει «στα μαλακά» όσους κάνουν εγκληματικούς χειρισμούς και τραγικά λάθη στην υπόθεση της πανδημίας. Θα αιφνιδιαστούν από τις αντιδράσεις που θα συναντήσουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα