Περίσσευμα υποκρισίας

Ένα από τα μεγάλα «ατού» του συστήματος Μητσοτάκη είναι οι άριστες σχέσεις με τη Γερμανία. Οι δεσμοί με τη χώρα που αποκαλείται «ατμομηχανή» της Ευρώπης δεν δημιουργήθηκαν τώρα, αλλά είναι αποτέλεσμα μεθοδεύσεων δεκαετιών, από την εποχή που ζούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σε καμία σοβαρή περίπτωση σύγκρουσης των ελληνικών συμφερόντων με αυτά της Γερμανίας η οικογένεια Μητσοτάκη δεν εναντιώθηκε στους σχεδιασμούς του Βερολίνου. Τώρα, υποτίθεται ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη «θύμωσε» με τη φιλοτουρκική στάση της γερμανικής κυβέρνησης και «τα είπε έξω από τα δόντια» στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε στη Βουλή τα ακόλουθα: «Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγκός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγκός, έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρα εκτός Ε.Ε. να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε. και ο υπουργός Εξωτερικών αυτής τη χώρας να μην απαντά».

Ειδικά η κυρία Μπακογιάννη δεν μπορεί να πείσει όσον αφορά τη στάση της στα Ελληνοτουρκικά. Άλλωστε, μόλις 11 μήνες έχουν περάσει από τον Φεβρουάριο του 2020, από τότε που η κυρία Μπακογιάννη μίλησε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δήλωνε τα ακόλουθα… αμίμητα: «Εγώ δεν νιώθω πως απειλούμαι από την Τουρκία. Δεν διακόπτεις το διάλογο σε καμία περίπτωση. […] Μούτρα κάνεις στον άντρα σου, δεν κάνεις στην εξωτερική πολιτική».

Το σύστημα Μητσοτάκη με τους άρρηκτους δεσμούς με τη Γερμανία δεν πείθει αν κατά καιρούς εκτοξεύει αντιγερμανικές κορόνες για τα μάτια του κόσμου. Εφόσον ασκεί εξουσία, μόνο οι πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες μπορούν να πείσουν. Ας θυμίσουν λοιπόν στο πανελλήνιο πότε και σε ποιες περιπτώσεις συγκρούστηκαν σοβαρά και όχι μόνο… λεκτικά με τη Γερμανία.

Περισσεύει η υποκρισία στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα