Προσωπικά δεδομένα στη διάθεση εταιρίας

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια της φάρσας και με γοργούς ρυθμούς γίνεται μια κανονικότατη τραγωδία. Η κυβέρνηση, έχοντας ως πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύναψε συμφωνία με την εταιρία Palantir Technologies, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση, στην επεξεργασία, στην αποθήκευση αλλά και στην εξόρυξη «μεγάλων δεδομένων» σε όλο τον κόσμο.

Φακελώθηκαν όλοι οι Ελληνες από μια ιδιωτική εταιρία και η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή δεν… πληρώσαμε για να μας το κάνουν αυτό!

Κοντολογίς, αυτή η εταιρία, με τις περίεργες διασυνδέσεις, με τις οποίες έχει κατ’ επανάληψιν ασχοληθεί η «δημοκρατία», απέκτησε πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων! Το φακέλωμα του λαού μας πέρασε σ’ ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Το πρόβλημα δεν το έχει η εταιρία ούτε η κυβέρνηση, η οποία, αν και είχε γνώση και για τη σημασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που της εκχωρεί αλλά και για την ταυτότητά της, προέβη σε αυτή την κίνηση. Το πρόβλημα το απέκτησαν, ως συνήθως, οι Ελληνες, χωρίς καν να ερωτηθούν αν επιθυμούν να γίνει κάτι τέτοιο.

Μέσα σε όλα υπάρχει και το ζήτημα της χρυσοπληρωμένης από το υστέρημα των Ελλήνων «ανεξάρτητης» Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Πού βρίσκεται αυτή η Αρχή; Με τι ακριβώς ασχολείται όταν γίνεται τέτοια «μπούκα» στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Οταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος ζητούσε την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία των δελτίων ταυτότητος, η περιβόητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκανε αγώνα, μαζί με τον Κώστα Σημίτη, να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο. Τώρα που γίνονται φέιγ βολάν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων και αποκτούν πρόσβαση σε αυτά ιδιωτικές εταιρίες και διάφορες… υπηρεσίες, αυτή η Αρχή δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός λόγος να πληρώνουν τόσα χρήματα οι Έλληνες φορολογούμενοι για αυτή την «ανεξάρτητη» Αρχή, που στα σημαντικά απουσιάζει και αντιτάσσεται σθεναρά στα χρήσιμα, όπως η διατήρηση της θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα