Προστατευόμενος του Μαξίμου

Η υπόθεση Φουρθιώτη δεν αιφνιδίασε και τόσο την κοινή γνώμη. Λίγο έως πολύ, οι περισσότεροι εκ των… υποψιασμένων συμπολιτών μας είχαν αντιληφθεί πού οδηγούσε το κουβάρι των εξελίξεων που ξετυλιγόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε ζωντανή μετάδοση στις τηλεοπτικές οθόνες. Όμως αρκετοί ξαφνιάστηκαν από την ταχύτητα αντίδρασης και την ευστοχία των κινήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και την ταχεία ανταπόκριση της Δικαιοσύνης στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την εξιχνίαση διαπραχθέντων εγκλημάτων.

Καλώς η ΕΛ.ΑΣ. και η Δικαιοσύνη έκαναν τη δουλειά τους, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν λειτουργούσε μόνος του. Κινούνταν στον χώρο της ενημέρωσης με τις… ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό είναι πολιτική εκτίμηση η οποία στηρίζεται σε σειρά δεδομένων: μιντιακά εργαλεία του Φουρθιώτη πήραν κρατικό χρήμα από τη «λίστα Πέτσα». Την εφημερίδα διαφήμιζε η κρατική ΕΡΤ. Στην εκπομπή του εμφανίζονταν κυβερνητικοί υπουργοί και βουλευτές – και η παρουσία τους δεν σταμάτησε ούτε καν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν υπήρχε έντονη φημολογία για την ποινική διάσταση της δράσης του.

Η κυβέρνηση είχε δώσει στον Φουρθιώτη πολυπρόσωπη αστυνομική φρουρά, το κόστος της οποίας πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες. Ο ίδιος στις εκπομπές του έκανε κραυγαλέα και συνάμα ανόητη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, δίχως να κρατάει ούτε τα προσχήματα αντικειμενικής παρουσίασης των θεμάτων. Στην εφημερίδα του δημοσιεύονταν πολυσέλιδα αφιερώματα ΔΕΚΟ, χωρίς να γίνεται σαφές αν επρόκειτο για πληρωμένες καταχωρίσεις ή όχι.

Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Επίσης, αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, για όσο καιρό ταλαιπώρησε τον χώρο της ενημέρωσης, διαδραμάτισε συγκεκριμένο πολιτικό ρόλο και είχε ισχυρές «άκρες».

Τίποτε εκ των ανωτέρω δεν πρέπει να μείνει δίχως τις δέουσες εξηγήσεις. Είναι πλέον προφανές ότι σημαντικοί θύλακες της εκτελεστικής εξουσίας διευκόλυναν την ασύδοτη δράση του Μένιου Φουρθιώτη. Τούτη η υπόθεση αξίζει να ερευνηθεί σε βάθος. Έχει τεράστια σημασία για τον δημόσιο βίο η πλήρης διαλεύκανσή της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα